brojač poseta

недеља, 25. јануар 2009.

SREĆKO ŠOJIĆ JE SVUDA OKO NAS!

Poznati glumac tvrdi da serija „Bela lađa" ne prati našu političku scenu, već obratno, jer Siniša Pavić uspeva da anticipira političku budućnost Srbije

Milan Lane Gutović

Srećko Šojić vratio se na srpsku političku scenu. Nove dogodovštine Šojića i Dimitrija Pantića TV publika od sinoć može da prati svake nedelje na nacionalnoj televiziji, u trećem ciklusu serije „Bela lađa".

Prethodni ciklus završen je kad je skupština raspuštena, a sada ih očekuju novi izbori. Milan Lane Gutović, koji tumači Srećka Šojića, ne želi da otkrije kako će se u tome snaći Stranka zdravog razuma, čiji je predsednik. Izvori bliski produkciji kažu da će Šojić postati moderan političar koji govori engleski, igra golf i druži se sa ambasadorima, jer je shvatio da su stranci ti koji treba da formiraju novu vladu.

- To je tačno. Nije li to naša stvarnost?! - pita se Gutović u razgovoru za Press, i dodaje: - Ovo je jedinstvena serija na našim televizijama, jer se bavi satirom. To što je lik Šojića tako nakazan i eksplicitno loš, samo je skrivena forma da vi ne biste prepoznali konkretne likove koje gledate u prenosima skupštine i na drugim medijima. On ima za zadatak da naše ljude, koji se nalaze u ovakvoj situaciji, prizove zdravom razumu. Zato se njegova stranka zove Stranka zdravog razuma.

Da li serija nastavlja da prati aktuelnu političku scenu u Srbiji?

- Ne, obrnuto. Politička scena u Srbiji prati seriju! Gospodin Siniša Pavić uspeva da anticipira političku budućnost Srbije. Pavić smatra da političari zaslužuju ovu seriju. Naši političari su ovo što ja igram sad.

Pavić kaže da ste ga dosta inspirisali i dali mi entuzijazam za rad. Na koji način ste to učinili?

- To je priličan kompliment! Ne mogu da se pravim lažno skroman, zato što bi me ta lažna skromnost lažno krasila. Kompliment za mene je ako tako infektivno delujem na pisce. Bilo bi dobro kad bi pisci češće dolazili kod mene, pa da ja češće igram u njihovim komadima.

s2

TV vidovnjaci... Siniša Pavić sa delom ekipe serije „Bela lađa"

Serijski TV program obara rekorde u gledanosti. U kojoj seriji vidite najveću konkurenciju?

- Ova serija nema nikakvu konkurenciju ni u jednoj seriji koja se prikazuje. U tome je možda kvalitet Aleksandra Tijanića - serije nemaju zajednički imenitelj koji bi mogao da se podvuče ispod svake od njih. Svaka je potpuno različita. Gledanost je merilo koje postoji u svetu biznisa, u svetu zarade, a pitanje ukusa je nešto sasvim drugo. Ne bismo mogli da izjednačimo gledanost i kvalitet emisija, to su dve različite kategorije.

Nameravate li da se vratite TV šou-programima, poput „Oralnog doba"?

- Trenutno nemam vremena za to, ali bavio bih se time. Pošto je Tijanić najavio da će ova serija nastaviti svoj život, a Pavić je potvrdio da će nastaviti da piše scenario, ne znam da li će se moj povratak u šou-programe desiti u dogledno vreme. Ali, voleo bih da se bavim i time.

Нема коментара: