brojač poseta

недеља, 11. јануар 2009.

Sedmoro zvaničnika poginulo u udesu helikoptera "Gasproma"

Sedmoro ljudi, među kojima i izaslanik ruskog predsednika u državnoj Dumi Aleksandar Kosopkin, poginulo je, dok je četvoro ozbiljno povređeno u udesu helikoptera MI-8 u planinama zapadnog Sibira.

Helikopter je bio vlasništvo ruskog energetskog džina "Gasproma", a prema preliminarnim informacijama u njemu se nalazilo 11 putnika i članova posade. Grupa u kojoj je su bili i visoki zvaničnici iz altajske regije, vraćala se iz lova, preneli su lokalni mediji.

Četvoro povređenih su hitno prevezeni u grad Barnaul gde im je ukazana pomoć, a dvoje je u izuzetno teškom stanju. Jedan od preživelih pronađen je u stanju šoka, kako traži pomoć nekoliko kilometara od mesta nesreće. Među preživelima je i zamenik premijera Gornjeg Altaja Anatolij Banjuk.

Spasilačke ekipe se padobranima spuštaju na mesto nesreće, a helikopter je uništen, saopštila je ruska vazdušna navigaciona služba. Najverovatniji uzrok pada helikoptera je kvar na motoru, javila je ruska agencija. Mediji su prvo javili da je poginulo osam osoba.

Нема коментара: