brojač poseta

петак, 23. јануар 2009.

SEĆANJE NA ZABLAĆANSKOG

Juče je u Pozorištu na Terazijama obeležena godišnjica smrti glumca Milenka Zablaćanskog

Milenko Zablaćanski

Nezaboravljen... Milenko Zablaćanski

- Na današnji dan, pre tačno godinu dana, u bolnici je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminuo je naš Milenko Zablaćanski - ovim rečima započeto je obeležavanje godišnjice smrti popularnog glumca i prvaka ovog pozorišta.

U filmu „Moj Milenko leg'o je da spava" reditelja Saše Gabrića, koji je potom prikazan, kolege i saradnici pokojnog glumca potresno su svedočili o Zablaćanskom kao velikom čoveku, sjajnom glumcu, odanom suprugu i prijatelju. Svedočenja Siniše Pavića, Jovana Ćirilova, Mihaila Vukobratovića, Nele Mihajlović, Mirjane Lazarević, Nebojše Glogovca i Aleksandra Berčeka posebno su bila potresna za njegovu suprugu Snežanu i sinove Ivana i Nikolu.

Posle projekcije, u foajeu Pozorišta upriličen je koktel za veliki broj prijatelja i saradnika.

s2

Porodica... Supruga Snežana, sinovi Ivan i Nikola Zablaćanski

Glumac Milenko Zablaćanski teško je povređen u saobraćajnoj nesreći 5. januara 2008. godine kod Čajetine. Preminuo je 22. januara na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a sahranjen je tri dana kasnije u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Zablaćanski je rođen 1955. godine u Bogatiću, gde je završio gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Pozorištu na Terazijama ostvario je uloge u brojnim predstavama, a širu popularnost stekao je igrajući u televizijskim dramama i serijama „Srećni ljudi", „Porodično blago", „Stižu dolari", „Bela lađa", „Gde cveta limu žut" i drugim. Iz braka s balerinom Snežanom Vesković ima dvoje dece.

Нема коментара: