brojač poseta

недеља, 04. јануар 2009.

RAJ ZA LJUDE DUBOKOG DŽEPA

U prvoj specijalizovanoj radnji „Maksi ekskluziv" na jednom mestu prodaje se osam hiljada luksuznih proizvoda, a većina se prvi put može kupiti u Srbiji

s1

Prva od osam planiranih radnji... Objekat u centru Beograda

Ako ne znaš šta je lepo, onda gledaj šta je skupo, ima običaj da kaže naš narod. I istina, nema sumnje da će svaki hedonista, sudeći po cenama i izboru luksuzne robe, u nedavno otvorenom „Maksi ekskluzivu" naći sve ono zbog čega je morao da odlazi u inostranstvo ne bi li uživao u najboljim vinima, voću, sirevima i ostalim đakonijama za koje obični smrtnici nikada nisu ni čuli.

A da svaka roba ima svoga kupca, pa i ona najskuplja, pokazuje i to što je objekat u Čika Ljubinoj stalno pun. Istina, ima i onih koji više iz radoznalosti žele da vide kako izgleda teglica pačje paštete od 4.000 dinara, trešnje od 2.000 dinara, rakija od 13.000, sirevi, šunke i slaninica za čiji kilogram treba izdvojiti po nekoliko hiljada dinara.

Zaposleni u prvoj od deset radnji ovog tipa, koliko je planirano da se otvori, kažu da prodaja ide bolje nego što su očekivali, naročito sada oko praznika.

- U ovoj radnji možete naći ono čega nema nigde u gradu. U Beogradu su planirana još četiri ovakva objekta, kao i još pet u većim gradovima u Srbiji - kaže Vesna Žabić, PR „Delta Maksija".

Najbolja vina i sirevi

Na odeljenju delikatesa za oko nam je zapala pančeta „monta stekata", koja se čuva na poseban način, u drvenoj stegi, i za nju treba izdvojiti 1.760 dinara za kilogram. Pored nje je odmah 200 dinara skuplja salama „kaćajatori", dok je „njeguški pršut" 1.626 dinara.

Specifičan asortiman „Maksi ekskluziva" čine najpoznatiji brendovi delikatesa poput „Montane", „Menatija", „AIA", „Sorgera", „Elpoza", koji proizvode najbolje pršute, salame i pečenice.

s2

Poznavaoci dobre kuhinje kažu da uz ove suhomesnate proizvode i te kako leže „paški sir" ili „parmezan grana padano", čija je cena 2.116 dinara za kilogram. Ništa manje nisu ukusni, a ni jeftiniji najbolji holandski, italijanski, francuski i nemački sirevi proizvođača kao što su „Bongrain", „Jermi", „Homfejster". Za teglicu pačje paštete treba izdvojiti skoro 4.000, a za guščju 3.000 dinara.

Jedan ovakav delikatesan obrok nije potpun ako se ne zalije kvalitetnim vinom. Po ceni, na prvom mestu je čuveni šampanjac „dom perinjon", za koji treba iskeširati nešto više od 16.000 dinara, a hiljadu dinara jeftiniji je „la grande dame". U specijalnom frižideru za čuvanje vina nalaze se, pored stranih ekskluzivnih poput „moe henesi luj vitona", i najbolja vina malih srpskih vinarija, „Aleksandrovića", „Radovanovića", „Radenkovića"...

Uloženo 1,5 miliona evra

Na polici pored najskupljih svetskih žestokih pića uspešno im parira i domaća rakija „žar" upakovana u knjigu napravljenu od drveta, a za jedan ovako ekskluzivno upakovan poklon treba izdvojiti skoro 14.000 dinara.

Izbor namirnica za luksuznu posnu trpezu takođe je bogat. U vitrini s mrvljenim ledom čuvaju se hobotnica (1.088 dinara), tuna (2.700) i losos, a odmah pored su pakovanja miksovanih morskih plodova (1.669 dinara), a nešto jeftiniji su losos i teglica kavijara.

s3

Svega ima... Osim luksuznih, tu su i „obični" artikli

Ni na štandu s voćem nije ništa manji izbor, a posebno za oko zapada pitaja po ceni od 1.460 dinara, ali i ribizle, uvozne trešnje, maline i ostalo voće.

Pored osam hiljada luksuznih, kupcima su dostupni i domaći, „obični" proizvodi koji su tu da upotpune ovaj ambijent koji se prostire na 700 kvadratnih metara, a u koji je uloženo 1,5 miliona evra.

Нема коментара: