brojač poseta

уторак, 13. јануар 2009.

PSA UBILA STRUJA!

Nesrećna životinja prišla je frižideru kod trafike "Ella", počela da se trese, prevrtala se, izujedala sopstveni jezik i posle petnaest minuta izdahnula


Pas Teodore Tešić uginuo je zbog strujnog udara do koga je došlo kad je prišao frižideru pored trafike "Ella" na uglu Pasterove i Deligradske ulice! Na isti način je moglo nastradati i dete koje bi stalo na isto mesto, pošto je frižider stajao neobezbeđen, u snegu koji se topi!

Teodora i njen dečko Miladin pošli su 9. januara u šetnju sa svojim ljubimcem i stali kod kioska koji se nalazi u blizini DIF-a. Pas je stao pored frižidera i odjednom je počeo da jauče i cvili.

Puna elektriciteta

- Ugledali smo je kako grize povodac, trese se i baca. Miladin je skinuo prsluk, uvio je u njega i pokušao da je uhvati, kad je osetio da je puna elektriciteta. Prevrtala nam se pred očima 15 minuta, izujedala je svoj jezik, slika je bila grozna... - s tugom priča Teodora.

Nema ubistva iz nehata

Predsednik Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama "Orka" Elvir Burazerović navodi za Press da prvi put čuje za ovakav slučaj.

- Zaista je strašno to što se dogodilo i treba reagovati da se ne bi ponovilo. Životinja nije namerno ubijena, ali je činjenica da je uginula zahvaljujući propustu i neodgovornosti. Pošto se, po našem zakonodavstvu, ne može odgovarati za ubistvo psa iz nehata, vlasnica može podneti tužbu za krivično delo oštećenja tuđe stvari i nadoknadu materijalne i nematerijalne štete - savetuje Burazerović.

Ona dodaje da ne može ni da zamisli šta bi se dogodilo da je neko dete stalo kraj frižidera. Trafika se nalazi u blizini starog DIF-a, gde mnogo dece dolazi na bazen i klizalište, a u istom kraju je i Univerzitetska dečja klinika, kao i dve srednje škole.

Vlasnici životinje nisu ni shvatili šta joj se desilo dok Teodora nije stala kod frižidera i osetila elektricitet u obema nogama. Da je u pitanju strujni udar, potvrdili su i na Veterinarskom fakultetu, gde su nakon nesreće odneli uginulu životinju.

Miladin za Press kaže da neće tužiti vlasnicu kioska Danicu Golubović jer im nikakav novac ne može nadoknaditi smrt kučeta. Međutim, navodi da je slučaj prijavljen gradskoj inspekciji koja bi morala da reaguje da se nešto slično ne bi desilo i drugim prolaznicima.

- Frižider pored kioska stoji na ulici, u vodi od istopljenog snega, neobezbeđen. Lekarka koja se u tom momentu slučajno našla u blizini rekla je da je isto tako moglo nastraditi malo dete, koje bi tuda prošlo sa mokrim nogicama od snega - priča Miladin.

Prodavačica koju su novinari Pressa juče zatekli u kiosku kaže da je čula da se nesreća dogodila, ali da ne zna ništa bliže o tome.

Neophodan atest

Šef službe kontrole "Elektrodistribucije Beograd" Vukašin Babić tvrdi za Press da će radnici elektroenergetske inspekcije pri Ministarstvu za energetiku sigurno izaći na teren i propisati neophodne mere, pošto je slučaj prijavljen. Ukoliko to ne učine, izaći će ekipa EDB-a.

- Svaka trafika mora imati atest o tehničkoj ispravnosti instalacija i uzemljenja, koji se dobija na osnovu pregleda od strane licenciranih firmi. To je jedan od dokumenata koji se mora podneti EDB-u da bi se dobilo odobrenje za priključak. Znači, propust je mogla da napravi firma koja je to kontrolisala - objašnjava Babić.

On, međutim, dodaje da je moguće i da je došlo do kvara pre samog brojila, što će inspekcija utvrditi narednih dana.

Нема коментара: