brojač poseta

уторак, 20. јануар 2009.

Pregovori o isplati dnevnica

Predstavnicima bivših vojnih rezervista je u Vladi Srbije predstavljen okvir rešavanja njihovog zahteva za isplatu dnevnica.

Jedan od članova Jedinstvenog štrajkačkog odbora i predstavnik leskovačkih rezervista Dušan Nikolić kaže da je Vladin predlog prihvatljiv ukoliko budu usvojene i određene korekcije.

Rezervisti nekadašnje Treće armijske oblasti sa Vladom Srbije traže dogovor oko ispunjavanja njihovog zahteva o isplati razlike u ratnim dnevnicama za period proveden na Kosovu i Metohiji u periodu NATO bombardovanja 1999. godine.

Oni su u Palati Srbija razgovarali sa predstavnicima više ministarstava i ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, a naredni sastanak je dogovoren za sredu, 28. januara.

"Blizu smo toga da prvi put od Vlade Srbije dobijemo predlog rešenja našeg zahteva i to je veliki napredak koji je do sada postignut", rekao je Nikolić i najavio da će naredne sedmice pokušati da nađu kompromis.

On je dodao da ono od čega rezervisti najverovatije neće odustati jeste da im sredstva budu isplaćena po istom principu po kome su tu razliku dobili njihovi saborci iz sedam opština Topličkog okruga.

"Ono o čemu možemo da se dogovorimo su način i dinamika isplate", kazao je i precizirao da će u predlogu rešenja zahteva biti jasno određeno ko su rezervisti koji će imati pravo na isplatu razlika u ratnim dnevnicama.

Нема коментара: