brojač poseta

понедељак, 05. јануар 2009.

POTERA ZA UBICOM

Valjevska policija traga za svojim kolegom Goranom Simićem zbog sumnje da je ubio bivšu devojku Vesnu Marjanović. Simićeva porodica strahuje da je izvršio samoubistvo „jer je ubio ženu koju je voleo"

s

Živela sa cimerkom u dedinoj kući... Mesto zločina

Valjevska policija raspisala je potragu za policajcem Goranom Simićem (31) iz sela Gunjaci kod Osečine, osumnjičenom da je u noći između petka i subote s više hitaca ubio bivšu devojku Vesnu Marjanović (23) u kući njenog dede u širem centru Valjeva. Porodica ubijene devojke ubeđena je da je Goran ubio Vesnu jer je raskinula vezu s njim, dok brat osumnjičenog ističe da je on najverovatnije izvršio samoubistvo jer nije mogao da živi bez Vesne.

slika

Nije htela da živi na selu... Vesna Marjanović

Depeša u kojoj se navodi da je Simić u bekstvu i da je on glavni osumnjičeni za ubistvo stigla je u sve policijske stanice u Kolubarskom okrugu. Do sada je utvrđeno da je Vesna Marjanović ubijena sa sedam hitaca iz pištolja kalibra 9 milimetara, koji koriste i pripadnici MUP-a, ali još nije poznato da li je zločin izvršen službenim pištoljem. Obdukciju tela devojke, rodom iz sela Dragodol kod Osečine, u subotu posle podne obavio je dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine, i njegov izveštaj narednih dana treba da bude dostavljen istražnom sudiji Okružnog suda u Valjevu.

Otac ubijene devojke Vlada Marjanović kaže da su Goran i Vesna raskinuli vezu prošle jeseni i da je on nakon toga više puta pretio njegovoj ćerki.

Ogorčeni na policiju

- Siguran sam da je Goran Simić ubica! Pretio joj je posle raskida da će je ubiti ako mu se ne vrati. Nije želela da živi u Gunjacima, već u Valjevu. Nama se taj čovek nije sviđao. Vesna je, koliko znam, pre dva meseca našla drugog mladića. Kobne večeri nije bio u Valjevu. Da jeste, verovatno bi i on doživeo Vesninu sudbinu jer je ubica želeo po svaku cenu da se oženi Vesnom. Stalno je dolazio i pretio - kaže Vesnin otac, i ističe da je čitava porodica ogorčena na policiju jer im ništa nisu javili već su za tragediju saznali iz medija.

Komšije ubijene devojke navode da je ona dugogodišnji vezu sa Simićem raskinula zbog njegovog pritiska da se venča i da se preseli kod njega u Gunjake. Svi oni za Vesnu imaju samo reči hvale.

- Vesna je bila vredna devojka i za to dete nije mogla da se kaže nijedna ružna reč. Imala je svoj frizerski salon, a kada ga je zatvorila, radila je u svojoj kući. Na ulici je uvek bila ljubazna i nasmejana. Nije bila tip devojke koja izlazi i provodi se, već je mnogo češće putovala u rodno selo kod roditelja i starijeg brata - kaže jedna od stanarki u Karađorđevoj ulici.

Prislonio jastuk i pucao

Uviđajem je utvrđeno da tragova provale na ulaznim vratima nema, pa se pretpostavlja da je Vesna ubicu pustila u kuću. Kako niko u komšiluku nije čuo pucnje, sumnja se da je zločinac prislonio jastuk na nju, a potom je izrešetao po grudima i telu. Posle toga je nestao u nepoznatom pravcu.

U porodici Simić u selu Gunjaci počeli su da oplakuju Gorana. Njegov brat Dejan kaže da cela porodica veruje da je Goran digao ruku na sebe.

- On se sedam godina zabavljao s Vesnom. Više puta su raskidali vezu i mirili se. Jednostavno, nije mogao bez nje. Po tri-četiri puta nedeljno je prelazio put od 50 kilometara od Pecke do Valjeva da bi bio s njom. Često su se svađali i svaki put nakon toga čudno se ponašao, bio je utučen i ni sa kim nije pričao. Priča se da je ona našla drugog, da su onda razmenili nekoliko pretećih poruka. Moj brat, jednostavno, nije mogao da živi bez nje, mnogo ju je voleo... Sve mi je pomalo čudno, njen deda je poznati valjevski vračar i pitanje je da li su tu čista posla - kaže Goranov brat.

Sahrana danas

- Kada je kobnog dana otišao od kuće, nije rekao gde ide, ali znali smo da je otišao kod Vesne u Valjevo. Otada ga niko nije video. Svi sumnjamo da je digao ruku na sebe. Bio je toliko dobar da, jednostavno, ne verujem da bi mogao da živi s činjenicom da je ubio ženu koju je voleo. Naši roditelji su sve teško podneli i sigurni su da se da on ubio - tvrdi brat ubice.

Vesna Marjanović biće sahranjena danas na seoskom groblju u Dragodolu kod Osečine.

Нема коментара: