brojač poseta

уторак, 20. јануар 2009.

PET PLJAČKI ZA DESET MINUTA!

Na samo nekoliko desetina metara od OUP „Savski venac" jedan spretni razbojnik uspeo da opljačka čak četiri radnje i jednu prolaznicu, a potom i da umakne „četi" policajaca

s

Prava filmska pljačka odigrala se juče u Sarajevskoj, Savskoj i Višegradskoj ulici! Naime, zasad nepoznati razbojnik kružio je ovim ulicama i za samo desetak minuta opljačkao kafanu „Banović", diskont pića „K12", prodavnicu posteljine „Češki damast", pekaru „Marko" i jednu prolaznicu! Sve to dogodilo se „pred nosom" policije, tačnije na samo nekoliko desetina metara od OUP „Savski venac"!

BRZ K'O MUNJA!

Prema rečima očevidaca, kao i opljačkanih radnika, razbojnik je na sebi imao teget jaknu i šarenu kapu na glavi. Visine je oko 180 santimetara i ima oko 30 godina.
- Jurimo ga već čitav sat, ali nam je bežao „sve u minut do 12". Od jedne do druge prodavnice ga jurimo, ali izgleda da je mnogo brz. Dolijaće on kad-tad - prokomentarisali su policajci.

Razbojnik je, sa ukupnim plenom od oko 20.000 dinara, ipak bio spretniji od „čete" uniformisanih i policajaca u civilu, koji su ga tokom čitavog dana jurili, ali ne i uhvatili.
Svoju „misiju" pljačkaš je počeo u kafani „Banović" u Sarajevskoj ulici 81. Razbojnik je oko 12 časova ušao u ovaj lokal i preteći nožem iz kase oteo oko 2.000 dinara.

Pazar na sunce!

- Sve se dogodilo veoma brzo! U kafanu je ušao mladić od oko 30 godina. Od moje koleginice je tražio čašu vode. Ona mu je dala, a pljačkaš je u jednom trenutku izvadio nož i tražio novac iz kase. Kada je uzeo novac, izašao je napolje i jednostavno pobegao - prepričava konobar Vlada Pajić.
Pošto je policija odmah po pozivu došla u ovu kafanu, razbojnik je svoj harač nastavio da skuplja nekoliko stotina metara dalje, i to u Savskoj ulici 31. Iz diskonta pića „K12" nekoliko minuta kasnije oteo je od prodavačice 15.000 dinara i zlatan lančić!

s

Blokada... Posle serije pljački policija pokušala da uhvati razbojnika ispred diskonta pića „K12"

- Kada je ušao u prodavnicu razgledao je rafove sa robom. U jednom trenutku izvadio je nož i stavio mi ga pod grlo, tražeći novac iz kase! Kada sam mu dala, pokidao mi je i lančić sa vrata! Odmah je izašao iz prodavnice i pobegao - objasnila je uzbuđeno opljačkana prodavačica.
Međutim, dok je policija stigla do diskonta „K12", razbojnik je već bio u prodavnici „Češki damast" na uglu ulica Savske i Višegradske, odakle je oteo 1.000 dinara! Jednoj Beograđanki usput je uspeo da otme novčanik.

Povratak na „mesto zločina"

Kada su policajci stigli u „Češki damast" vešti razbojnik se ponovo vratio na mesto zločina u Sarajevsku ulicu! Ovog puta u objekat dva broja niže od prethodnog, u pekaru „Marko"!
Nepoznati razbojnik tu je oteo ceo prepodnevni pazar koji ga je najverovatnije zadovoljio, jer se na ovoj radnji i zaustavio.

Нема коментара: