brojač poseta

петак, 30. јануар 2009.

OPTUŽEN DOKTOR SLAVIK!

Okružno tužilaštvo u Beogradu za manje od mesec dana podiglo optužnicu protiv hirurga Eugena Slavika, koji se sumnjiči da je uzeo 300 evra mita kako bi operisao 11-godišnjeg Dejana Miloševića

s

Najgore prošlo... Žarku je jedino stalo da se Dejan oporavi

Okružno tužilaštvo u Beogradu juče je, za manje od mesec dana, podiglo optužnicu protiv dr Eugena Slavika (63) zbog primanja mita! Slavik se tereti da je 8. januara u Institutu za neurohirurgiju uzeo 300 evra mita za operaciju dečaka Dejana Miloševića (11), koji je imao tumor u grudnom košu.

slika

‘De će mu duša... Slavik je dva puta tražio mito da operiše bolesnog dečaka

Žarko Milošević, otac operisanog Dejana, izjavio je za Press da ima poverenja u naše pravosuđe i da očekuje da doktor Slavik bude kažnjen po zakonu.

- Meni je najvažnije da moje dete bude dobro i da posle teške operacije ponovo stane na noge i prohoda! Spreman sam da i na suđenju ponovim iskaz koji sam dao u policiji i pred istražnim sudijom. Presudu prepuštam sudu, neka doktoru odmere kaznu po zakonu. Ako ga sud ne kazni, kazniće ga Bog! Posle svega što smo prošli, meni je sin na prvom mestu i u narednom periodu nam je najvažnije da krene na terapiju i što pre ozdravi - kaže Žarko Milošević.

Branilac optuženog doktora, advokat Vera Đurović-Bojović, istakla je da odbrana nije očekivala da optužnica bude podignuta tako brzo, ali da uprkos tome nisu iznenađeni tim potezom tužilaštva.

- Nisam znala da je optužnica podignuta. Mene su obavestili da je u sud stiglo rešenje koje je poslao Klinički centar Srbije, u kojem se navodi da je moj klijent suspendovan sa posla dok traje krivični postupak. O tom rešenju bi trebalo da se izjasni tužilac, a zatim bi Krivično vanraspravno veće trebalo da odluči o Slavikovom puštanju iz pritvora - rekla je advokat Đurović-Bojović, i dodala da će svoje mišljenje o optužnici izneti tek kada je bude pročitala.

Kako saznajemo u Palati pravde, danas bi najverovatnije trebalo da se odluči da li će doktor Slavik biti pušten iz pritvora ili će ostati u njemu dok bude trajao krivični postupak.

Podsetimo, Eugen Slavik, doskora ugledni neurohirurg i profesor na Medicinskom fakultetu, uhapšen je 8. januara u Institutu za neurohirurgiju, kada mu je Dejanov otac Žarko predao obeležene novčanice. Milošević je pre ulaska u Institut dobio od policije 300 obeleženih evra. Kada je predao doktoru novac, u njegov kabinet su ušli inspektori kriminalističke policije. Posle dvoipočasovnog razgovora, Slavik je u pratnji dvojice inspektora plavim „pežoom" odvezen u policiju.

Žarko Milošević je nakon doktorovog hapšenja izjavio da mu je Slavik pre tri godine već uzeo 750 evra za operaciju njegovog sina, koju nije ni uradio! On je objasnio da mu je Slavik mesec dana pre hapšenja za novu operaciju tražio još 500 evra, a dogovor je bio da mu 300 evra preda odmah, a 200 posle operacije.

Slaviku je nakon saslušanja kod istražnog sudije određen jednomesečni pritvor zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, kao i da bi mogao da utiče na svedoke koji treba da budu saslušani i tako remeti istragu. Posle nekoliko dana, Slavik je prebačen u zatvorsku bolnicu jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

Нема коментара: