brojač poseta

недеља, 25. јануар 2009.

Novi automobili jeftiniji 500 do 800 evra

Sniženje carina na uvoz automobila sa 20 na 10 odsto sniziće cene kola u Srbiji za 500 do 800 evra u zavisnosti od modela!

s

Čekajući sajam automobila... Kupci se nadaju većim sniženjima

Nove carinske tarife, zbog kojih uvoznici zadovoljno trljaju ruke, počeće da se primenjuju od početka februara.

„Pežo 206" 10.990 evra

Kompanija „Verano motors" već je smanjila cene „Pežoovih" automobila za iznos umanjene carine. U toku ove kampanje, koja traje do kraja januara, „pežo 206" se može kupiti po ceni već od 10.990 evra, „pežo 308" za samo 17.990 evra, a „pežo 407" za neverovatnih 19.990 evra. Pored povoljnih cena, za kupovinu vozila sa lagera obezbeđene su i dodatne povoljnosti o kojima se možete informisati u „Verano centru" i kod ovlašćenih dilera širom zemlje.

Kupci će posle smanjenja carina prilikom kupovine automobila moći da uštede od pet do sedam odsto, a uvoznici očekuju povećanu tražnju. Direktor firme „Hit auto" Zoran Dragoj, koji je uvoznik vozila „dačija", objašnjava za Press da će stupanjem na snagu novih cenovnika carinska stopa na automobile iz zemalja Evropske unije biti upola manja, odnosno 10, a za automobile van EU 12,5 odsto. Nove carinske stope uticaće na cene automobila.

- Sasvim normalno, kad je već došlo do smanjenja carina i automobili će pojeftiniti. Imajući u vidu iznos carine, plus porez na dodatu vrednost, računica je da bi svaki kupac mogao da uštedi od pet do sedam odsto u odnosu na prethodni period - kaže Dragoj.

On kaže da naše tržište neće biti pogođeno ekonomskom krizom kao zemlje zapadne Evrope. S obzirom na to, u „Hit autu" ne sumnjaju da će smanjenje carina doneti više kupaca.

Sa njim se slaže i predsednik Udruženja uvoznika automobila u Srbiji Milan Belin, inače generalni direktor „Reno Nisana Srbija".

- Ono što je za očekivati, bez obzira na cene automobila, jeste da će ovo smanjenje stopa povećati broj kupaca. Na novim vozilima kupci će moći da uštede od pet do šest odsto - objašnjava Belin.

slika

Prema rečima naših sagovornika, ušteda novih kupaca bila bi nešto viša da u prethodna tri meseca dramatičan pad tražnje nije oborio cene automobila, i mnoge uvoznike već naterao na brojne popuste.

- Najavljeno smanjenje carina odrazilo se na kupovnu moć, odnosno došlo je do pada tražnje. Tada su mnogi uvoznici snizili cene, davali mnoge popuste... Ali, ipak, mi kao i drugi uvoznici očekujemo povećanje tražnje - kaže Belin, i dodaje da je još nejasno koja će dokumenta morati da se dostave carini kako bi se utvrdilo koja su vozila iz, a koja van Evropske unije.

Нема коментара: