brojač poseta

уторак, 20. јануар 2009.

NJUJORK NAPADNUT IZ BOSNE!

Press RS u posedu tajnog dokumenta bošnjačkog MUP-a, koji potvrđuje da je Kalid Šeik Muhamed, glavni organizator terorističkog napada na Njujork 2000. godine, boravio i radio u BiH

kalid seik muhamed

MOZAK NAPADA NA NJUJORK... Kalid Šeik Muhamed nakon hapšenja, 2003. godine

Bošnjački politički vrh duže od deceniju i po pruža utočište i štiti najznačajnije svetske teroriste. Press RS došao je, naime, u posed tajnog dokumenta bošnjačke policije, prema kojem je Kalid Šeik Muhamed, glavni organizator napada na Njujorku 11. septembra 2001. godine i nekadašnji drugi čovek Al Kaide, koji se danas nalazi u zatvoru „Gvantanamo" na Kubi, 1995. boravio i radio u BiH!

Tajne arhive pune dokaza

Izvor Pressa RS iz bezbednosnih struktura BiH kaže da ovo nije jedini dokument koji se čuva u tajnim arhivama bošnjačkog MUP-a, ali i Armije BiH.
- To su strogo čuvani dokumenti i pravo je čudo kako je ovaj dospeo u javnost. Očigledno je da on dokazuje Muhamedov boravak u BiH i sasvim sigurno će mnogi bošnjački zvaničnici sada pokušati da se „operu" činjenicom da oni nisu mogli da znaju da će on učestvovati u napadu na Njujork. To su nemušta pravdanja, jer se teroristički napad ne priprema dva-tri dana, nego godinama, a Muhamed je član Al Kaide najmanje dve decenije. To je dobro poznato stručnjacima koji se bave ovim poslom - kaže naš sagovornik.

U dokumentu kojeg je pod oznakom „službena tajna - strogo poverljivo" sastavila Služba državne bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova nekadašnje Republike BiH, navodi se da je Muhamed bio zaposlen u organizaciji „Egipatska pomoć", koja se bavila humanitarnim radom na prostoru BiH. Interesantno je da ta organizacija i danas postoji. Pored toga, još se dodaje da je državljanin Pakistana, rođen 14. aprila 1965. godine u Kuvajtu i da je boravio u BiH od 25. septembra 1995. godine i stanovao u ulici Bjelave broj 11 u Sarajevu.

Vlasti sve znale

Dokument službe bezbednosti RBiH nosi naziv „Državljani, organizacije i institucije iz afroazijskih zemalja koji borave i djeluju na našem području - presek saznanja i predlog mera", a sastavljen je 19. novembra 1995. godine u Sarajevu. U tom pregledu navodi se da, uz Muhameda u „Egipatskoj pomoći" rade još dvojica Arapa i vozač koji je iz BiH. Delatnosti ove organizacije su, između ostalih, nabavka sirovina za „Bosnalijek", sponzorstvo za izdavanje knjiga, socijalna, obrazovna i finansijska pomoć i stipendiranje.

s

Stručnjaci za antiterorizam upozoravaju da će ovo otkriće sasvim sigurno zapušiti usta svima koji su proteklih godina tvrdili da Muhamed nije imao nikakve veze sa BiH.

fakti

n Svetski trgovački centar u Njujorku napadnut je 11. septembra 2001. godine kada je poginulo oko 3.000 ljudi
n Komisija 911 koja je ispitivala detalje napada utvrdila je da je glavni organizator bio Kalid Šeik Muhamed
n U napadu je učestvovalo 19 terorista, a za pojedine je utvrđeno da su imali pasoš BiH
n Ranije je objavljeno da je čak i šef Al Kaide Osama bin Laden imao (ili još uvek ima) bh. pasoš

Podsećamo, američka komisija koja je istraživala napad na njujorške „kule bliznakinje" označila je Muhameda kao glavnog arhitektu tog terorističkog akta. Nedugo posle tog izveštaja pojavile su se informacije da je Muhamed, zajedno sa još trojicom direktnih učesnika u napadu, određeno vreme boravio u BiH, gde je napad i pripreman. U martu 2003. Muhamed je uhapšen u pakistanskog gradu Ravalpindi, a od 2006. godine nalazi se u „Gvantanamu".

Leglo terorista

Profesor beogradskog Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović tvrdi da sada nema nikakve dileme da je Muhamed boravio u BiH, i ističe da je najgore od svega da su vlasti RBiH znale da se u Sarajevu nalazi jedan od najpoznatijih svetskih terorista, a da ništa po tom pitanju nisu preduzele.
- Kalid Šeik Muhamed je u Al Kaidi od sredine osamdesetih godina! Ta teroristička organizacija podeljena je u nekoliko komiteta, a on je bio na čelu jednog od najvažnijih - vojnog komiteta! Dakle, ako se analiziraju podaci iz dokumenta MUP-a RBiH, možemo zaključiti da je on u Sarajevo došao kao član Al Kaide, ali pod maskom delovanja u humanitarnoj organizaciji! Takvog čoveka su tadašnje sarajevske vlasti primile pod svoje skute, a kasnije mu dale i bosanski pasoš! Za to niko nije odgovarao, a „Egipatska pomoć", u kojoj je navodno radio, i danas deluje u BiH - kaže Trifunović.

s

On upozorava da je krajnje vreme da se utvrdi ko je i kojim kanalima doveo Muhameda u BiH, ko mu je izdao pasoš i štitio ga sve vreme boravka u zemlji u kojoj je, prema dosad dostupnim informacijama, učestvovao u obuci islamskih terorista koji su napali Njujork.

Нема коментара: