brojač poseta

недеља, 25. јануар 2009.

NE DUGUJEM PARE MAFIJI

Jelena Dokić odbacila optužbe da je narko-mafiji dužna 60 hiljada dolara, poručivši da je razočarana što se takve informacije plasiraju u trenutku kada pokušava da se vrati profesionalnom sportu

s

Ponovo u problemima... Jelena Dokić, australijska teniserka

Jelena Dokić, nekada četvrta teniserka sveta, odbacila je juče optužbe da je australijskoj narko-mafiji dužna skoro 60 hiljada dolara, poručivši preko predsednika tamošnje Teniske asocijacije da je izuzetno razočarana što se takve informacije plasiraju baš u ovom trenutku, kada pokušava (i uspeva) konačno da se vrati profesionalnom sportu!

Damir Dokić

Damir Dokić: Jeleni smeštaju

Jelenin otac Damir Dokić uveren je da njegova ćerka nije dužna nikakve pare australijskoj narko-mafiji, ocenivši da su celu priču verovatno naduvali tamošnji mediji. U ekskluzivnom intervjuu za „Herald san" Damir je takođe priznao da je pogrešio kada je 2001. godine odlučio da vrati Jelenu u Srbiju, dodajući da mu Jelena nedostaje i da bi je rado opet trenirao, ukoliko bi ona to htela.

- Sumnjam da je moja ćerka dužna bilo kakve pare nekom mrtvom narko-dileru. Pre će biti da su mediji to namerno naduvali. Nadam se samo da je takve priče neće omesti u daljem takmičenju. Veoma sam srećan što se vratila tenisu i naravno da je i dalje mnogo volim i da mi nedostaje. Ukoliko bi ona to želela, naravno da bih je ponovo trenirao. Moja najveća greška u životu bilo je to što sam je naterao da se vrati u Srbiju, ali ne mogu da preuzmem odgovornost za sve što se potom desilo. Razumem da je upala u depresiju, da je počela da paniči, ali nisam kriv za to. Dok je bila sa mnom, bila je četvrta teniserka sveta. U svakom slučaju, verujem u nju i želim joj sve najbolje - rekao je Dokić.

Na dan kada je Jelena izborila plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, u pojedinim tabloidima pojavilo se svedočenje izvesnog Maksa Novelija, ujaka nedavno preminulog narko-bosa Džona Antonija Đijanarelija, tvrdeći da je „Jelena ostala dužna ozbiljne pare Đijanareliju, koje će morati da vrati uprkos njegovoj smrti". Nije, kaže, poenta u novcu, već u principima, jer se pomenuti Antonio našao Jeleni kada joj je pomoć bila najpotrebnija, te sa 60 hiljada australijskih dolara finansirao njene pripreme za povratak tenisu. Finansirao je, onako usput, i malezijski narko-kartel, obogativši to tržište sa više od 34 hiljada tableta „ekstazija", što je kasnije, pritisnut ozbiljnim dokazima, i priznao. Pa umro. Stvarno, principijelan neki čovek.

Bilo kako bilo, predsednik Teniske asocijacije Australije Kreg Tajli demantovao je juče istinitost ovih navoda, prenevši da je Dokićeva veoma razočarana što je dovode u vezu sa osvedočenim i više puta osuđivanim kriminalcem.

- Ove optužbe nemaju baš nikakve veze sa istinom. Jelena je veoma razočarana što je dovode u vezu sa ljudima iz kriminalnih krugova, a posebno što se to sve plasira u ovom specifičnom trenutku, kada se konačno vratila tenisu. Uspela je da prevaziđe velike probleme, da krene pravim putem i ponovo ostvari uspeh na terenu, ali joj ovakve situacije sigurno neće biti od pomoći - izjavio je Tajli za australijski „Herald san".

Principijelna porodica Đijanareli, međutim, insistira na tome da je pokojni narko-bos iskeširao šezdesetak hiljada dolara za troškove Jelene i njenog dečka Hrvata Tina Bikića, mesecima plaćajući apartman, hranu, treninge i masaže u Melburnu, postavši tako njen menadžer. Ona mu je, s druge strane, navodno obećala da će vratiti novac od nagrada na turnirima, što ovaj nije doživeo, ali njegova porodica nije zaboravila.

- Džon je uradio mnogo za Jelenu i ona to zna. Hteli smo da sačekamo završetak turnira, da vidimo kakve su njene namere u vezi sa vraćanjem duga. U suštini, nije sve u novcu. Poenta je da ona postupi ispravno - kaže Maks Noveli.

Jelena Dokić je na prvom grend slem turniru u sezoni već zaradila 85.625 australijskih dolara, a plasmanom u četvrtfinale bi duplirala pomenutu sumu.

Menadžment Dokićeve iz kompanije IMG takođe se juče ogradio od optužbi na račun svoje klijentkinje.

Нема коментара: