brojač poseta

понедељак, 05. јануар 2009.

NAJLUĐI HOTELI

Dubai se diči najluksuznijim hotelom u kojem noćenje košta 23.000 evra, Šveđani su svoj napravili od leda i snega, a Bolivijci od soli

s1

U vulkanskim stenama... Pećine hotela „Gamirasu kejv" preuređene su u luksuzne sobe

Noćenje u krevetima napravljenim od leda ili u sobama u kojima je nameštaj napravljen od soli samo su neke od ponuda najluđih hotela na svetu. Pored ledenih hotela, oni koji žele da vide kako je to prespavati u zatvoru mogu da posete hotel „Zatvor", a oni koji vole more, mogu da uživaju u podvodnom hotelu izgrađenom na dubini od 12 metara.

Iako noćenje plaćaju oko 300 evra, gosti švedskog hotela „Ajs" u sobama nemaju grejanje. Spavaju u termovrećama, na krevetima napravljenim od leda. Ništa neobično, s obzirom na to da je ceo hotel izgrađen od 557 m3 snega i leda, a prosečna temperatura u sobama je „prijatnih" 17° C. Međutim, „Ajs" nije jedini ledeni hotel. Konkuriše mu onaj u Kvebeku. Uz 34 sobe sagrađene od pet tona snega i 250 kilograma leda, kanadski „Ajs " takođe ima i ledenu kapelu i dve galerije.

s2

Raskošno... U „Atlantis palmu" nalazi se akvarijum koji sadrži 11 miliona litara vode i oko 65.000 riba

Potpuna suprotnost zimskoj ponudi jeste hotel sagrađen u pustinji Salar de Ujuni na jugozapadu Bolivije. Hotel i nameštaj izrađeni su od soli nastaloj nakon isušivanja jezera pre 40.000 godina. Turski hotel „Gamirasu kejv hotel", smešten u vulkanskoj steni, idealan je za ljubitelje blagih klima. S obzirom na to da su vulkanske stene odličan izolator toplote, temperatura u pećinama preuređenim u luksuzne sobe ista je cele godine - oko 20°C.

s3

Nije za zimogrožljive... Temperatura u sobama švedskog hotela „Ajs" je „prijatnih" 17 stepeni

Ako želite da znate kako je provesti noć u zatvoru, posetite hotel „Zatvor", smešten u australijskoj planini Gambijer. Uz zajedničke obroke u zatvorskoj menzi, gosti spavaju doslovno iza rešetaka. One koji maštaju o svetu sličnom Vernovom u „20.000 milja ispod mora" oduševiće „Posejdon andersi rezort" na ostrvu Fidži. Reč je o podvodnom hotelu izgrađenom na dubini od 12 metara. Zidovi i plafoni luksuznih apartmana napravljeni su od čvrstog stakla koji omogućuje pogled na podvodni svet. Posetioci mogu da nahrane ribe i upravljaju svetlosnim efektima.

s4

Luksuzni beg od civilizacije... Tropske šume indijske Kerale skrivaju „Grin medžik tri hausiz"

Hotel „Kapsul in" u tokijskoj četvrti Akihabara oličenje je japanske praktičnosti: u prostorijama ovalnog oblika dimenzija kokpita gosti isključivo leže ili sede, a svi uređaji poput TV-a, radija i budilnika nadohvat su ruke. Hotel se sastoji se dva dela: zajedničkog kupatila i privatnih kapsula.

Tropske šume indijske Kerale skrivaju „Grin medžik tri hausiz", apartmane izgrađene na drveću, na visini od 27 metara. Bez obzira na to što izgledaju kao dečje kućice na drvetu, ovi apartmani imaju luksuznu opremu, kupatilo i telefon.

„Atlantis palm" najluksuzniji je hotel u Dubaiju, u kojem noćenje košta 23.000 evra. Nadahnut Atlantidom, gostima nudi najveći vodeni park na Bliskom istoku, s akvarijumom koji sadrži 11 miliona litara vode i oko 65.000 riba.

Нема коментара: