brojač poseta

среда, 14. јануар 2009.

Ledena kiša stvara opasnost

Uz nedostatak gasa koji traje već danima probleme ovoga jutra stvara i led. Trotoari su osvanuli okovani ledom i jako je teško kretati se.

Zaleđeni automobili (Beta)
Zaleđeni automobili (Beta)
U Urgentnom centru od jutros je gužva. Zbog povreda na ulici, do sedam sati jutros javilo se više od 40 Beograđana, a dva pacijenta su hospitalizovana. U poslednja tri sata došlo je još 36 pacijenata kojima se radi dijagnostika posle koje će se videti da li će biti zadržani u bolnici.

Istovremeno svaki drugi poziv službi beogradske Hitne pomoći jutros se odnosio na ortopedsku povredu. Lekari hitne pomoći samo od 8 do 9 sati intervenisali su 13 puta, rekla je dežurni lekar Ljubinka Šoškić Savović. Prema poslednjim informacijama u Užicu je na ledu povređeno više desetina ljudi.

Ledeno i na putevima

Iz Auto- moto saveza navode da umerena kiša, koja se u pojedinim područijima ledi pri tlu, pada na gotovo čitavom području Srbije.

Saobraćaj normalno funkcioniše na magistralnim i na autoputevima, gde je kolovoz mokar, dok na regionalnim putevima i putevima drugog i trećeg reda ima leda na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na području Kopaonika i Kladova na 50-100 metara.

Zbog vlage, zaostalog snega i niskih temperatura, na svim putnim pravcima u nižim predelima izražena je opasnost od poledice. Zbog leda na kolovozu, vozačima se savetuje da voze maksimalno oprezno, izbegavaju nagle promene pravca kretanja, kao i nagla kočenja.

Saobraćaj u Beogradu normalno funkcioniše

Ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćene su od leda i posuta je so, a sledi čišćenje ulica drugog prioriteta na rubnim područijima Beograda, navode u "Beogradputu".

Na ulicama Beograda trenutno je 94 vozila tog preduzeća.

S druge strane, iz Taksi udruženja prenose da je saobraćaj otežan u ulicama Despota Stefana, Takovskoj, Kneza Miloša i Nemanjinoj. Vozila se usporeno kreću na delu autoputa kod "Gazele", u pravcu Novog Beograda, kao i na kružnim tokovima Slavija, Bogoslovija i Autokomanda.

Iz taksi udruženja apeluju na vozače da vode računa jer se pešaci zbog klizavih trotoara kreću kolovozima.

Meteorolozi i za danas najavljuju kišu koja će se u pojedinim područjima lediti pri tlu tako da se savetuje oprez u vožnji.

Нема коментара: