brojač poseta

петак, 23. јануар 2009.

Kostić: Zašto Milosavljević laže?

Milovan Kostić (60) iz Leskovca, koji je početkom januara umro od infarkta, imao je zakazanu operaciju srca tek za četiri godine, iako ministar zdravlja Tomica Milosavljević u medijima tvrdi da to nije tačno

s

Crno na belo... Porodica sačuvala dokaz o datumu operacije

Ovo za Press kaže Milovanov sin Željko i objašnjava da njegovog oca niko od nadležnih nije obavestio da je termin operacije naknadno pomeren za 28. oktobar ove godine.

Porodicu Kostić najviše je pogodilo što ministar zdravlja Tomica Milosavljevića uporno ponavlja da nije tačno da je Milovan trebalo da bude operisan tek 2013. godine. Željko Kostić ističe za Press da poseduje i spisak sa sajta Instituta za kardiovaskularnu hirurgiju „Dedinje" u Beogradu, skinutog 22. februara 2008. godine, u kome piše da je njegovom ocu operacija zakazana za 27. februar 2013.

Sve po propisu

U Ministarstvu zdravlja kažu za Press da je zdravstvena inspekcija dva puta kontrolisala listu čekanja za operacije u Institutu „Dedinje" u decembru 2008. i u januaru 2009. Prema podacima inspekcije, pacijent Kostić Milovan je 23.1.2008. bio na pregledu, a 24. januara stavljen je na listu čekanja, posle čega je definisan termin operacije za 28.10.2009.

- Saznao sam da su podaci ponovo ažurirani 31. decembra 2008, četiri dana pre smrti mog oca. Sa 912. mesta na listi čekanja pomeren je na 312. mesto. Ali najstrašnije je što smo mi to tek juče saznali - kaže Željko Kostić.

On naglašava da njegovog pokojnog oca niko nije obavestio o promeni datuma operacije, što bi trebalo da bude redovna procedura!

Na zvaničnom sajtu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje sada stoji nova informacija, da je pacijentu sa matičnim brojem 2509949***** (broj pokojnog Milovana Kostića) operacija zakazana za 28. oktobar 2009. godine. Porodica pokojnog Milovana to nije znala do juče.

Нема коментара: