brojač poseta

среда, 28. јануар 2009.

KOMBIJEM POKOSIO BICIKLISTU!

Mirko Đ. poginuo na trista metara od svoje kuće kada je na njega, dok se vraćao s posla, naleteo kombi „mercedes vito" i ubio ga na licu mesta. Vozač kombija Andoni K. pozitivan na alko-testu

s

Stravično... Mesto gde se dogodila nesreća

Mirko Đ. (61) poginuo je sinoć oko 20 sati na trista metara od svoje kuće u Vojvođanskoj ulici kod broja 417 kada je na njega naleteo Andoni K. (55), koji je vozio kombi „mercedes vito". Nesreća se dogodila dok se Nenad Đ. biciklom vraćao kući s posla.

Nastradao pešak u Vodovodskoj

I. N. (17) teško je povređena sinoć oko 20 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Vodovodskoj ulici broj 37. Na nju je takođe naleteo automobil dok je prelazila ulicu. Ona je prebačena u Urgentni centar u teškom stanju i do zaključenja ovog broja Pressa lekari su se borili za njen život.

Kako saznajemo, Andoni K. vozio je prebrzo, a alko-test je pokazao da je bio pod dejstvom alkohola. Kako su ispričali očevici, udarac je bio toliko jak da je Mirko Đ. odleteo nekoliko metara u vazduh.
- Biciklista je išao iz pravca Novog Beograda ka Surčinu. Odjednom je naišao kombi i pokupio ga snažno prednjim delom. Biciklista je bukvalno napravio salto, a zatim pao na put. Mislim da je odmah preminuo. Bicikl je bio na nekoliko metara od njega, a vozač „mercedesa" je stao. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć - ispričao je očevidac.
Mirko Đ. stanuje na oko trista metara od mesta na kojem je poginuo, pa su se na mestu nesreće odmah okupile njegove komšije. Oni kažu da se svakog dana vraćao kući s posla u isto vreme i da je uvek išao biciklom.
- Bio je veoma fin i ljubazan. Svi smo ga voleli. Ne mogu da verujem da je ovako stradao. Stalno se vozio biciklom i ne pamtim da sam ga ikad videla da vozi kola. Na biciklu je imao svetla i veoma je vodio računa o poštovanju saobraćajnih propisa. Svi smo znali da je uveče birao sporedne puteve upravo zbog saobraćaja i loše osvetljenosti. Žena mu je umrla, a snaja mu je trudna - priča jedna komšinica.

s

Nakon smrti supruge pre oko dve godine Mirko Đ. živeo je sam. Njegovi sin i snaja često su dolazili, a Mirko je sa sinom Nenadom u Bloku 70 držao autoelektričarsku radnju. Nenad je za nesreću saznao od kuma, koji je među prvima video šta se dogodilo.
- Pre desetak godina imao je upalu kukova i nije mogao uopšte da hoda. Dosetio se da bi mu bicikl možda pomogao i bio je u pravu jer je zahvaljujući vožnji bicikla prohodao. Otada pa do danas svakodnevno je vozio bicikl, i to je bilo njegovo prevozno sredstvo... - ispričao nam je Nenad Đ., Mirkov sin.
Nenad kaže i da je njegov otac veoma vodio računa o saobraćaju dok je vozio bicikl, ali da je jednom već imao saobraćajnu nezgodu iz koje je izašao nepovređen.

s

Očevici nesreće kažu da je vozač „mercedesa" išao veoma brzo i da se nakon zaustavljanja „čudno ponašao", zbog čega je smešten u automobil Hitne pomoći.
- Mislim da je bio pijan, videlo se da je dezorijentisan i da jedva može da kontroliše svoje pokrete. Nije mi jasno kako ljudi toliko pijani sednu u kola i voze. Zato su ga valjda i stavili u kola Hitne pomoći. I bolje što je tamo, da ga ne gledamo - rezignirano je rekao jedan od poznanika stradalog Mirka Đ.

Нема коментара: