brojač poseta

петак, 23. јануар 2009.

IZAZOV PUNĐE

Zahvaljujući Anđelini Džoli, koja se na premijeri Bredovog filma pojavila s kosom uvijenom u punđu, ova frizura se vratila u modu

s1

„Zasenila brčiće"... Anđelina i Bred na premijeri

Holivudom poslednjih dana vlada prava pomama za punđama, zahvaljujući Anđelini Džoli, koja je nedavno ponosno prošetala ovu frizuru. Lepa glumica je novu elegantnu frizuru, kosu skupljenu u punđu, pokazala na nemačkoj premijeri filma njenog supruga Breda Pita.

slika

Umesto haljine koja će isticati atribute, Anđelina je izabrala da naglasi kosu skupljenu u ležernu punđu sa strane, koja se meko spušta na jagodice. Eleganciji je doprinela i viseća dijamantska minđuša na otkrivenom uhu.

Nije trebalo dugo da se oglase i frizeri, pa su iz britanskog ogranka kompanije „Švarckopf" dali i savete kako da na najlakši način postignete izgled frizure sličan onoj koju je imala Anđelina.

Prvo penom pripremite kosu. Fenom osušite penu dok kosa ne bude sasvim suva. Potom je uvijte u velike vruće viklere i podelite kako želite da pada. Kad se vikleri, odnosno kovrdže ohlade, rastresite ih prstima. Širokim češljem i pomoću laka lagano tapirajte prednji deo temena sve do ušiju, potom skupite kosu u labavu punđu iza uha i učvrstite šnalama. Na kraju poprskajte lakom za volumen i učvršćivanje.

s2

100 načina... Uz malo mašte i truda ova frizura idealna je za sve prilike ali i za sva starosna doba

I Mark Taunzend, stilista Ešli Simpson, otkrio je jedan od načina kako da napravite aktraktivnu frizuru čija je osnova punđa.

- Zahvatite pramen širine sedam centimetara s jedne strane glave. Uvijajte ga prebacujući na suprotnu stranu i učvrstite šnalama. Šiške i prednje pramenove ostavite da padaju, a ostatak kose skupite u punđu - objašnjava Taunzend.

Poznato je da zvezde različite verzije punđe rado nose i na crvenom tepihu obično na dodelama prestižnih nagrada poput Oskara. Nedavno je čak i problematična pevačica Ejmi Vajnhaus skupila svoje raspuštene i neuredne pramenove u nešto nalik na neobaveznu punđu.

Uvek elegantna

Punđa je poslednjih godina nezasluženo bila zapostavljena kao simbol prevaziđene i starinske frizure. Međutim, punđa ne mora da bude nužno uštogljena i komplikovana. Zahvaljujući modernim verzijama koje možete da napravite i sami, u svakoj svečanoj prilici izgledaćete glamurozno i elegantno. Pronađite punđu koja će licu dati potpuno nov izgled.

Kada pravite punđu, kosa ne bi trebalo da bude previše čista da biste mogli da je oblikujete. Koristite gumicu i šnale koje su dovoljno čvrste kako se punđa ne bi raspala, i potrudite se da uvek ostavite poneki pramen da ležerno pada.

Нема коментара: