brojač poseta

среда, 14. јануар 2009.

FRIŽIDER UBICA I DALJE PRETI!

Dozvola za držanje aparata pored kioska „Ela", gde je pas stradao od strujnog udara, istekla je 31. decembra. Komunalna inspekcija juče izašla na teren i napravila zapisnik

s

Mesto nesreće... Kiosk „Ela" na uglu Deligradske i Pasterove ulice

Frižider za piće koji se nalazi pored kioska „Ela" na uglu Pasterove i Deligradske ulice, gde je 9. januara pas stradao od strujnog udara, stoji bez dozvole već dve nedelje! Kako Press nezvanično saznaje, dozvola za držanje ovog frižidera istekla je 31. decembra prošle godine!

„Kuza kompani" bezbedan!

U blizini kioska „Kuza kompani", čija je slika objavljena u jučerašnjem Pressu, a koji se nalazi preko puta trafike „Ela", nikad nije bilo sličnih problema, tvrdi vlasnik Zoran Kuzeljević.
- Nikad nisam čuo da se slična nesreća desila u našem kraju. Što se tiče frižidera koji se nalaze montirani tik uz moju trafiku, oni su dobro obezbeđeni i legalni, tako da nema opasnosti da se bilo ko povredi u njihovoj blizini - navodi Kuzeljević.

Gradski sekretar za inspekcijske poslove Gorjana Obrenović izjavila je juče da je komunalna inspekcija izlazila na teren i napravila zapisnik. Međutim, stanje koje su inspektori utvrdili na terenu biće tek danas poznato, pošto Obrenovićka nije želela da ga obelodani javnosti.

Novi konkurs

Međutim, izvor Pressa navodi da je dozvola za držanje frižidera istekla 31. decembra prošle godine i da je vlasnica kioska imala obavezu da ga ukloni početkom ove godine. Vlasnica Danica Golubović juče je za Press potvrdila da je pre nekoliko meseci dobila nalog od opštine Savski venac da skloni radnju. Nalog je, prema njenim rečima, posle žalbe poništio Vrhovni sud. Trenutno se čeka da opština raspiše novi konkurs za tu lokaciju.
Vlasnica trafike dalje tvrdi da niko od inspektora koji su dolazili nije osetio elektricitet u blizini frižidera.

fakti

n Pas Teodore Tešić uginuo je od strujnog udara, do kog je došlo kad je stao pored frižidera u blizini kioska „Ela"
n U Organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama „Orka" kažu da nisu čuli da se ikad išta slično dogodilo u Beogradu
n Pas je bio mešanac retrivera i labradora, a u martu bi napunio tri godine

- Prodavačica svakog dana zatvara frižider katancima, kad bi bilo struje udarila bi nju ili nekoga od nas. „Koka-kola" i „Rosa" postavljaju frižidere sve sa kablovima i mrežama po svojim propisima. Dovela sam i električara, koji je potvrdio da bi struje bilo u rešetkama da je ima bilo gde. Možda je pas nešto njuškao i provlačio se, pa pri tom svojim zubima pregrizao strujne kablove. U tom slučaju trebalo je da vlasnik razmišlja kako i kuda vodi ljubimca - priča Danica.
Ona postavlja pitanje i da li je životinja zaista uginula od strujnog udara.

Ništa bez obdukcije

Doktorka Emina Dinčić sa Veterinarskog fakulteta kaže da su zaista primili telo psa tog 9. januara i da je, prema njihovom uvidu, moguće da je stradao usled strujnog udara. Međutim, konačan i tačan nalaz mogla bi dati jedino služba patologije na ovom fakultetu.
- Kad je devojka donela ženku psa, mogli smo samo da ustanovimo da je zaista preminula. Ustanovili smo da je mrtvačka ukočenost nastala ranije nego što je to uobičajeno. Telo posle toga nije poslato na obdukciju, pa ne možemo biti sto odsto sigurni koji je razlog smrti - rekla je doktorka Dinčić.

Нема коментара: