brojač poseta

среда, 14. јануар 2009.

"ŠEŠELJEVCI" TRGUJU SRPSKIM ŽRTVAMA?!

Bratunački radikali zbog učešća u vlasti sa SDA i SBiH pristali na izgradnju zajedničkog spomenika za srpske žrtve i koljače Nasera Orića!

s

JAVNOST U ŠOKU I NEVERICI... Bratunac

Bratunački odbor Šešeljevih radikala pristao je na izgradnju zajedničkog spomenika za srpske žrtve i koljače Nasera Orića!

Prodaja nacionalnog identiteta

Predsednik boračke organizacije u Bratuncu Zoran Milosavljević tvrdi da je pojedincima u ovom gradu stalo samo do stalnog podgrevanja međunacionalnih tenzija.
- Čuo sam priču o izgradnji zajedničkog spomenika i, ako to počne da se ostvaruje, svim silama ćemo se truditi da to sprečimo! Ne interesuje nas to što pojedinci zarad ličnog interesa i fotelje prodaju i nacionalno biće i identitet! Jednostavno, tim potezom pokazali bi da nemaju obzira za one koji su živote dali za RS - ogorčen je Milosavljević.

Ovo za Press RS tvrde dobro obavešteni politički izvori, ističući da su radikali na ovaj sramni čin pristali samo da bi se dodvorili bošnjačkim partijama i ušli u opštinsku vlast.
Dobro obavešteni izvor blizak vrhu bratunačkog SDA tvrdi za Press RS da bi većinu u Skupštini opštine trebalo da, uz savez SDA-SBiH, formiraju SNSD i SRS „Dr Vojislav Šešelj", a da su se upravo radikali „pokazali kao najveći politički trgovci i za učešće u vlasti odlučili da podrže izgradnju spornog spomenika" iako su i same najave podizanja takvog obeležja izazvale bes i zgražanje srpskih boraca i porodica poginulih i nestalih.

Vlast najvažnija

Sagovornik Pressa RS otkriva da su vladajuću većinu prvobitno trebalo da formiraju SDS, DNS, PDP i SDP, ali da se zbog nesloge unutar SDS-a, odnosno odlaska Slavice Jovanović iz kluba te partije, ta većina raspala.
- Sada su priliku da formiraju vlast dobili SDA, SBiH i SNSD, ali za to im treba i podrška radikala. Tome se niko nije ni nadao, ali je onda lider bratunačkog SDA Refik Begić ponudio radikalima mesto potpredsednika SO, u zamenu za njihovu podršku izgradnje zajedničkog spomenika! Na opšte iznenađenje, radikali su na to pristali - tvrdi naš izvor.
On dodaje da je među radikalima najveći zagovornik stupanja u koaliciju s Bošnjacima njihov šef Vojin Pavlović, kome je i obećana potpredsednička funkcija u parlamentu.

s

PONUĐENO MU MESTO POTPREDSEDNIKA SO... Vojin Pavlović, predsednik bratunačkog SRS-a „Dr Vojislav Šešelj"

- Tako sada ispada da će pored imena nevinih bratunačkih Srba biti uklesana i imena koljača iz jedinica pod komandom Nasera Orića! Priča je brzo prostrujala Bratuncem i bukvalno izazvala šok i nevericu kod većine građana jer se to nije očekivalo od nekoga ko je celu izbornu kampanju srbovao i glasove dobio na nacionalnim temama! S druge strane, Pavlović već likuje i tvrdi da je njegov ulazak u vlast gotova stvar pa je posredno poručio nekim ljudima u opštinskoj administraciji da će ih počistiti - kaže naš izvor.

fakti

n Najviše odborničkih mandata, po šest, na proteklim izborima u Bratuncu osvojili su SDS i SNSD, a prate ih Savez SDA - SBiH sa pet mandata i SRS „Dr Vojislav Šešelj" sa četiri
n Za načelnika opštine izabran je Nedeljko Mlađenović iz SDS-a
n Skupštinsku većinu, prema prvobitnom dogovoru, trebalo je da čine SDS, DNS, PDP i SDP, ali se ta većina raspala
n Na području istočne Bosne u proteklom ratu stradalo je više od tri i po hiljade Srba

Međutim, Pavlović kaže za Press RS da su to laži i podmetanja kojima se služe pojedinci iz dosadašnje bratunačke vladajuće garniture koja je frustrirana činjenicom da će posle deset godina morati da ode s vlasti.

Laži i podmetanja

- Nije istina da će radikali podržati gradnju bilo kakvog zajedničkog spomenika! Istina je da ćemo biti deo skupštinske većine s Bošnjacima, ali priče da ćemo za uzvrat podržati da se pravi jedinstven spomenik su nebuloze i laži! Dosadašnja vlast čini sve da ugrozi dogovor koji smo postigli mi, SDA, SBiH, SNSD i, najverovatnije, PDP! Ako izgradnja tog spomenika ikada i bude na dnevnom redu, mi ćemo to da zaustavimo - kaže Pavlović i potvrđuje da će dobiti mesto potpredsednika lokalne skupštine.
On tvrdi da nikome nije pretio da će ga „počistiti" ili ukloniti iz opštinske administracije, već je samo nekima poručio da je njihovo vreme prošlo, zbog čega moraju da odu.
- Ovde se ne preza ni od čega pa se meni sa skupštinske govornice poručuje da sam retardiran, ali to se radi iz očaja! Radikale Bratunca ne interesuje visoka politika. Mi samo želimo da doprinesemo boljem životu građana, a to možemo da uradimo zajedno sa SDA, bez obzira na to što su politike naših partija, po mnogim pitanjima, suprotstavljene - zaključuje Pavlović.

Нема коментара: