brojač poseta

субота, 17. јануар 2009.

DRAMA NA KARABURMI!

U panici zbog požara koji je zahvatio kuću, Beograđanin Vojislav Mihajlov skočio kroz prozor sa drugog sprata, doneo merdevine od komšija i vratio se da spasi svoju devojku

Bežeći od požara, Beograđanin Vojislav Mihajlov (28) skočio je juče kroz prozor sa drugog sprata kuće, otrčao do suseda, doneo merdevine i od vatre spasio svoju devojku Jelenu Perić (31)! Na sreću on je povredio samo zglob desne noge. Vatra je buknula dok su Vojislav i Jelena spavali, i to na spoljnom električnom brojilu kuće u ulici Čika Miše Đurića 73 na Karaburmi.

Kuća u kojoj je oko 11 sati izbio požar, ima suteren i dva sprata. Prema priči komšija, u trenutku kada je izbio požar, u kući su bili i njen vlasnik, koji živi na prvom spratu na kojem se nalazi brojilo, i četvoročlana porodica, koja iznajmljuje suteren.

Kao na filmu

Mihajlov i njegova devojka su za dlaku izbegli nesreću, pošto se požar širio od prvog sprata na gore.

BEZ PANIKE

U slučaju požara, najpre treba pozvati 93, jer je vrlo bitno da vatrogasci što pre izađu na lice mesta, pogotovo što je samo nekoliko minuta potrebno da dođe do požara u celom stanu. U prosečnom stanu ima oko 700 kilograma zapaljivih stvari, a ukoliko vatra zahvati zavese, tepihe, ceo stan može da izgori za samo 15 minuta. Odmah treba isključiti i napajanje struje, ili odvrnuti osigurače i izaći iz kuće, pogotovo ako se pojavio dim.

- Svi smo kao šlogirani, presela nam je prva jutarnja kafa! U jednom trenutku sam samo začula kako se nešto krši i lomi, a potom i jauk i zapomaganje. Neka devojka je vikala, "Upomoć, izgorećemo". Onda je u jednom trenutku uleteo mladić, bosonog, i uzeo naše merdevine - uzbuđeno priča komšinica koja živi u kući pored one koju je zahvatio požar.

Ona dodaje da je sve ličilo na scene iz filma.

- Na sreću, niko nije povređen, a bilo je kao na filmu! Izgledalo mi je kao da će se požar proširiti i na moju kuću! Grejemo se na gas, i imamo rezerve gasa, celu Karaburmu bi digli u vazduh da se tako nešto dogodilo! - zabrinuta je komšinica.

Hitra reakcija

Zahvaljujući hitroj reakciji vatrogasaca, požar je brzo ugašen, a pričinjena je manja materijalna šteta.

- Izgorela je terasa i okna spoljnih prozora, koji se nalaze uz zapaljeno električno brojilo, dok je unutrašnjost kuće samo "očađavljena". Uzrok požara još nije utvrđen. U momentu kada smo počeli da gasimo požar, sve u kući bilo je pod naponom. Radila je kvarcna peć... Bio nam je otežan prilaz kući, zbog uske saobraćajnice i nepropisno parkiranih kola - kaže Đura Šušnjar, komandir vatrogasnog voda.

Na lice mesta pored vatrogasaca, došla je i ekipa Hitne pomoći koji su vlasnika kuće, Mihajlova i njegovu devojku prevezli u Urgentni centar. Mihajlovu je konstatovana povreda zgloba desne noge.

Нема коментара: