brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

Zovem se „ka“, „ford ka“

Novi „ka“ prati savremeni Fordov kinetički dizajn pomoću oštrih linija, velikih svetlosnih grupa i agresivnog prednjeg branika sa trapezoidnom maskom.

Ford je na Ibici predstavio drugu generaciju modela „ka“, malog gradskog automobila s imenom koje potiče iz grčke mitologije. „Ka“ je pre dolaska na obalu Sredozemnog mora debitovao u poslednjem filmu u serijalu o Džejmsu Bondu, gde ga je vozila Kamil, pomoćnica tajnog agenta 007, koju glumi Ukrajinka Olga Kirilenko.

DAMSKI - Novi „ka“ prati savremeni Fordov kinetički dizajn pomoću oštrih linija, velikih svetlosnih grupa i agresivnog prednjeg branika sa trapezoidnom maskom. Zadnjim delom dominira krovni spojler i uočljivi znak „Ka“. Dug je 3,62 metara, dok je u odnosu na svoju 12 godina stariju verziju za 10 centimetara viši (1,41 cm).
U vremenu uniseks proizvoda ipak je očigledna ideja da se „ka“ na prvom mestu ponudi damama, koje mogu da biraju između deset boja karoserija. Unutrašnjost je urađena s dosta pažnje tako da se boja sedišta slaže s bojom automobila. Najupečatljivija je sigurno dvobojna centralna konzola s brojnim dugmićima i naravno hromiranom oznakom „Ka“. Čisto da se ne zaboravi. Položaj vozača za kožnim volanom je dobar, a i komande smeštene na samom volanu i te kako olakšavaju vožnju.
Testirani model je bio opremljen 1,2-litarskim benzinskim motorom od 69 KS, koji troši za petinu manje goriva od starog 1.3. Pored niske potrošnje, osobine su startnost i miran rad. U ponudi će biti i 1.3 TDCi dizelaš, za koji kažu da će trošiti u proseku 4,2 litra evrodizela na 100 kilometara. Oba motora imaju ručni petostepeni menjač. U odnosnu na prethodni model zapremina prtljažnika je povećana za 20 odsto, na 224 litara.
Srpsku premijeru novi „ka“ doživeće krajem marta na Salonu automobila u Beogradu, kada će biti poznata i cena. Za sada se u Nemačkoj, benzinski model sa „trend“ opremom prodaje za 9.750 evra (bogatija oprema „titanijum“ je 1.000 evra skuplja). „Ka 1.3 CDTi“, takođe sa „trend“ paketom, košta 11.750 evra.

Нема коментара: