brojač poseta

четвртак, 18. децембар 2008.

ZEJDI ZAPROŠEN

Novinar Muntazer al Zejdi, koji je Buša gađao cipelama, pored miliona ponuđenih za otkup tog para obuće i pisama podrške, dobio je čak i ponudu za brak

s

Neponovljivo... Al Zejdi postao slavan nakon što je gađao Buša

Najpopularniji čovek među Arapima, irački novinar Muntazer al Zejdi, koji je Buša gađao cipelom, pored mnogobrojnih pisama podrške i ponuda za otkup legendarnog para obuće , nedavno je dobio i ponudu za ženidbu.

Egipćanin Saad Gumaa, oduševljen Al Zejdijevim postupkom, ponudio je pre dva dana svoju 20-godišnju ćerku Amal na udaju iračkom novinaru. Saadova ćerka je, inače, studentkinja žurnalistike na Univerzitetu Minija i potpuno se slaže sa očevim predlogom.

- Za mene će to biti čast. Volela bih da živim u Iraku, naročito kada bih bila vezana brakom za tog heroja - izjavila je mlada žena.

Njen otac kaže da je pozvao Zejdijevog brata Derghama da mu saopšti ponudu.

- Nemam ništa vrednije od svoje ćerke da mu ponudim i spreman sam da joj obezbedim sve što joj je potrebno za svadbu - rekao je Gumaa.

Irački novinar postao je mitska figura i u Alžiru, gde je po njemu nazvan jedan novi model cipela. Fabrika koja proizvodi obuću nalazi se u planinama Kabilije, u selu Tulmut, 60 kilometara od Alžira.

Pored toga, saudijski princ Hasan Mohamad Makhafa ponudio je 10 miliona dolara za famozni par Al Zejdijevih cipela.

Međutim, te cipele su navodno uništene tokom postupka kojim je utvrđivano da li u njima ima eksploziva.

Jedan istražni sudija izjavio je da je poslao zahtev službama bezbednosti da mu pošalju telefon, cipele i izveštaj o učinku Muntazera al Zejdija, a da je dobio sve osim cipela.

- Cipele su proverile iračke i američke službe bezbednosti, a onda su uništene tokom analize - dodao je irački sudija.

Al Zejdi, koji je radio za satelitsku televiziju Al Bagdadija, nalazi se u zatvoru, u kojem čeka suđenje, a preti mu kazna od sedam godina.

Нема коментара: