brojač poseta

субота, 06. децембар 2008.

ZA NJIH NE VAŽE PRAVILA!

Uprkos postavljenom znaku za zabranu parkiranja, plato ispred Doma Narodne skupštine pojedini bahati poslanici pretvorili su juče u "divlji" parking! "Pauk" nije odneo nijednu poslaničku limuzinu!

Poslanici Narodne skupštine mogu da parkiraju svoja vozila gde i kada hoće, a da pritom ostanu nekažnjeni! Uprkos najstrožoj zabrani i postavljenom znaku za zabranu parkiranja, pojedini poslanici bahato su juče ostavili svoje limuzine na trotoaru ispred Doma Narodne skupštine i od njega napravili divlji parking.

PRIČAĆE SE I U NORVEŠKOJ

U ovu lošu naviku naših poslanika, uverio se juče i predsednik norveškog parlamenta Torbjorn Jagland koji je boravio u Skupštini Srbije. Beograđanima ostaje samo da se nadaju da ovaj Norvežanin neće preneti svoje "impresije" o ponašanju srpskih poslanika.

Ekipa Pressa izbrojila je oko 11 sati tačno 29 nepropisno parkiranih vozila na platou i trotoaru ispred skupštine na Trgu Nikole Pašića!

K'o u Bubanj potoku

Pored platoa, poslanici su svojim limuzinama zauzeli i šetalište do same Skupštine Srbije i mnogim Beograđanima otežali normalan prolazak.

- Da je slučajno bilo koji drugi građanin parkirao svoj automobil ispred Skupštine "pauk" bi ga pokupio u roku od jednog minuta. Očigledno da poslanici mogu da rade šta hoće, čak su bahati do te mere da bez problema stanu ispred Skupštine Srbije. Nije u redu da plato ispred državne ustanove liči na auto pijacu u Bubanj potoku! Mnogi turisti svakodnevno se slikaju ispred Skupštine Srbije i mislim da je ovo trenutno pravo ruglo u centru grada, i to ispred najveće srpske institucije - ogorčen je bio jedan Beograđanin dok se "provlačio" kroz limuzine.

Međutim, bahatost narodnih poslanika nije mnogo zabrinula saobraćajne policajce koji su se nalazili u blizini. Dva saobraćajca su na samo nekoliko desetina metara od "divljeg" parkinga mirno regulisala saobraćaj.

Na pitanje novinara Pressa zašto ne kažnjavaju i ne pozovu "pauka" jer je njihov posao da daju nalog "Parking servisu", jedan od njih odgovorio je - sleganjem ramena!

FAKTI

- Narodni poslanici, pored nezakonitog parkiranja, imaju pravo na besplatan prevoz u železničkom, drumskom, javnom gradskom i rečnom saobraćaju

- To pravo obuhvata i troškove za korišćenje automobila od 15 odsto cene litra goriva po obračunskom kilometru, po listi udaljenosti mesta boravka narodnih poslanika

- Nemam pojma, a što mene pitaš?! - kratko je odbrusio policajac na raskrsnici Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

'Pauk' samo po nalogu

Međutim, ukoliko saobraćajna policija ne radi svoj posao kako treba, onda nema posla ni za radnike "pauka" koji vozila odnose samo po direktivi saobraćajnih policajaca.

- Saobraćajna policija kao i komunalna inspekcija našem preduzeću daje nalog po kojem mi radimo i odnosimo vozila - ukratko je rekao za Press Branislav Arsenijević, PR JKP "Parking servis".

Inače, garaža "Pionirski park" koja je od skupštine udaljena samo za širinu ulice, najčešće zvrji prazna, jer narodni poslanici ne žele da plate parking i prošetaju 50 metara!

Нема коментара: