brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

Velja Ilić obeštetio taksistu, pa ga okrivio za sudar

BEOGRAD - Velimir Ilić juče je izjavio da nije kriv za saobraćajnu nezgodu ispred zgrade Skupštine Srbije u kojoj je džipom udario u „jugo floridu” „Beotaksija”. Taksistu Bracu M. Ilić je juče pred novinarima u Skupštini optužio da je prošao kroz crveno svetlo i udario u njegov automobil. Međutim, kako saznaje „Blic”, Ilić je dan ranije policajcima priznao da je džipom udario taksi vozilo i pred njima taksisti ponudio novac.


Prema saznanjima „Blica”, lider Nove Srbije prekjuče se na mesto sudara vratio dvadeset minuta nakon izlaska uviđajne ekipe policije. Pred njima Ilić je taksisti ponudio da nadoknadi štetu, zbog čega uviđaj nije rađen, a slučaj je kao saobraćajna nezgoda evidentiran u knjizi događaja beogradske policije.
Novinarima je bivši ministar za kapitalne investicije dan posle udesa tvrdio i da je sa parkinga izašao uz asistenciju policajca, koji mu je pokazao da izađe na ulicu.
- I ja sam izašao. Taksista je uleteo i nije mogao da stane. Nije bilo nikakvog udarca, on se samo prislonio uz mene - rekao je Ilić.
On je dodao da je na taksiju oštećen branik i far i da šteta iznosi oko 100 evra, dok na njegovom automobilu nije bilo oštećenja.
- Policija, koja je sve videla, rekla je da je sve u redu, a taksista i ja smo razmenili brojeve telefona i dogovorili se da on sve to popravi - rekao je Ilić.
Međutim, u momentu udesa, kako saznaje „Blic”, na parkingu nije bilo nijednog policajca. Uviđajna ekipa pojavila se kasnije, po pozivu taksiste Brace M. U momentu dok je taksista davao izjavu, na parkingu se ponovo pojavio Ilić uz opravdanje da nije pobegao sa mesta udesa već da je žurio na snimanje emisije „Magazin in” na Televiziji „Pink”.
Braca M. je u vreme Ilićevog dolaska davao izjavu policiji:
„Kretao sam se Ulicom kralja Milana iz pravca Slavije ka Terazijama, kada se, u momentu kada sam prolazio pored zgrade Skupštine, iznenada pojavio džip čačanske registracije, koji je izlazio sa parkinga i preko pune linije prešao na moju traku”, izjavio je taksista.
Taksista je izjavio da je posle udesa iz džipa izašao Ilić, izvređao ga i sočno opsovao.
- Pogledao je da li ima štete na njegovom džipu, a zatim seo u vozilo i otišao - rekao je prekjuče taksista i naveo da je zbog toga pozvao policiju.
Velimir Ilić je na ove optužbe juče novinarima rekao da je tačno da je psovao, ali ne taksistu.
- Vikao sam na gospođu koja me je jurila ispred Skupštine Srbije. Bila je pijana i htela je da uskoči u moj džip - rekao je Ilić.
Posle dogovora Ilića i taksiste o nadoknadi štete, uviđaj nije izvršen, niti je policija pokrenula prekršajni postupak. Sagovornik „Blica” iz MUP-a kaže da je to dozvoljeno kada je u udesu naneta manja šteta i kada nisu ugrozili druge učesnike u saobraćaju.
- Tako je bilo u ovom slučaju. Ukoliko dogovora nema, a jedan od učesnika insistira na uviđaju, policija izlazi na mesto udesa, nakon čega podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka sudiji za prekršaje. Isti zahtev se prosleđuje i ukoliko se utvrdi da je jedan od učesnika napravio prekršaj koji je sankcionisan zakonom - kažu u MUP.
Međutim, policija nije podnela nikakav zahtev, što znači da taksista nije prošao kroz crveno svetlo, kako je juče naveo Ilić. Iako je načinjen zapisnik u kome se navodi da je Ilić obeštetio taksistu, on je juče za „Blic” rekao da „nema takva saznanja” i dodao:
- Pa, bio mi je simpatičan čovek i pomoći ću mu još ako treba. Baš je simpatičan.

Taksista: Važno je da sam obeštećen
Braca M. juče je odbio da komentariše nove optužbe bivšeg ministra.
- Smatram da sam obeštećen i to je sve što želim da kažem na tu temu. Čuo sam izjavu Ilića, da sam izleteo niotkuda i čak prošao kroz crveno, ali policija je obavila uviđaj i sve je na njima - kaže za „Blic” vozač „Beotaksija”.

Нема коментара: