brojač poseta

уторак, 23. децембар 2008.

UPUCAN JER JE ODBIO STOPERA!

Nemanja Živanović (24) iz beogradskog naselja Ledine ranjen je hicem iz pištolja u stomak ispred kafane "Magija". Nesrećni mladić nije hteo da primi neznaca u auto, koji ga je samo zbog toga ranio

Nemanja Živanović (24) iz beogradskog naselja Ledine ranjen je hicem iz pištolja u stomak ispred kafane "Magija

Nemanja Živanović(24) iz beogradskog naselja Ledine ranjen je hicem iz pištolja jer je odbio nepoznatog stopera! Na ovog mladića u nedelju ujutro je pucao zasad nepoznati mladići pogodio ga u stomak ispred kafane "Magija" u Malom Mokrom Lugu, samo zato što nije hteo da ga poveze. Napadačje posle pucnjave pobegao i policija intenzivno traga za njim.

Nemanja bio heroj godine

Nemanja Živanović je pre deset godina, kao 14 - godišnji dečak, spasao svog vršnjaka koji se davio na bazenu. Posle tog doga|aja, Nemanja je 1998. godine dobio plaketu za najplemenitiji doga|aj godine.

- Moj sin je na bazenu "11 april" izvukao druga koji je potonuo na dno i spasao ga sigurne smrti. U to vreme je bio oduševljen serijom "Čuvari plaže" i upijao je svaki njihov pokret. Kada je video da je dečak potonuo, bez razmišjanja je zaronio i izvukao ga na površinu. Dete je veće bilo modro, ali su lekari uspeli da ga spasu. Ne mogu da verujem da on, deset godina kasnije doživi da mu neko uperi pištolj u glavu - kaže majka Smilja Živanović.

Ranjeni Živanović je svojim automobilom "BMW" serije 7, u pratnji druga S.Ž. uspeo da se doveze do Urgentnog centra, gde je hitno operisan. Lekari su uspeli da mu saniraju prostrelnu ranu debelog creva i zaustave unutrašnje krvarenje. Mladićje juče izašao iz šoko sobe i uspešno se oporavlja.

Pucnjava se dogodila na parkingu kafane "Magija" u naselju Mali Mokri Lug u nedelju, oko dva ujutro. Kako za Press tvrdi njegov drug S. Ž. koji je sedeo na mestu suvozača, Živanovićje ranjen bez ikakvog razloga. Nepoznati mladić, obučen u crno sa kapuljačom navučenom preko glave, prišao im je dok su ulazili u kola i pitao ih da ga povezu. Kada su odbili njegov zahtev nastavio je da ide za njima i uporno ih dozivao da stanu.

- Desetak metara je išao za nama. Prošao je pored čuvara i pratio automobil dok smo izlazili sa parkinga. Kada se približio kolima, odjednom je izvadio pištolj i uperio ga Nemanji u glavu kroz prozor koji je samo na vrhu bio otvoren. Nemanja je rukom odgurnuo cev pištolja, ali je mladić odmah posle toga kroz staklo pucao u njega! Pogodio ga je u stomak, a kada je moj drug nastavio da vozi ispalio je još dva hica u vrata - kaže S. Ž. koji je glavni svedok ovog zločina.

Svedok pucnjave kaže da je Nemanja od straha nije osetio bol u stomaku.

- Uhvatio se ispod jakne. Kada je video krv na ruci bilo mu je jasno da je ranjen. Rekao sam mu da stane da se zamenimo, ali je on odbio plašeći se da ćemo izgubiti dragoceno vreme i da će napadačmožda da nas sustigne. On je sam dovezao kola do urgentnog centra, a ja sam posle njegovog prijema u bolnicu pozvao njegove roditelje - priča mladićkoji je sa Nemanjom bio u noćnom provodu i dodaje:

- Ovo je zaista neverovatno! Neznanac nije tražio pare, bilo je očigledno da je imao nameru pošto-poto da uđe u kola. Nesmem ni da pomislim šta bi se dogodilo da smo ga zaista primili u kola. Verovatno bi nas obojicu ubio - kaže S.Ž.

Roditelji ranjenog mladića..... majka Smilja i otac Slobodan

Nemanjin otac Slobodan Živanović neće odustati od istrage sve dok napadačne bude prona|en.

- Moj sin je u toj kafani popio "koka-kolu" koja je mogla da ga košta glave! Otišli su tamo zbog žive muzike ili devojaka, a umalo nisu nastradali. Tražiću od gradskog sekretara za bezbednost da se ovaj slučaj do kraja rasvetli. Biće žalosno ako se ne zaustavi bezakonje i dozvoli nelegalno no|enje oružja - kaže ogorčeni otac Slobodan.

Нема коментара: