brojač poseta

субота, 13. децембар 2008.

Uhapšen najveći trgovac kokainom Ramirez Abadia

SAO PAOLO - Brazilska policija uhapsila je navodnog kolumbijskog "kralja droge" Huana Karlosa Ramireza Abadia kojeg SAD traže zbog krijumčarenja više milijardi dolara vrednog kokaina na američko tržište.
Najveći kolumbijski narko diler Ramirez Abadia sumnjiči se da je od 1990. do 2004. godine iz Kolumbije na tržište u SAD prošvercovao kokain u vrednosti od 10 milijardi dolara.
Ramirez Abadia (44) uhapšen je u utorak u zoru, po lokalnom vremenu, u svom luksuznom apartmanu u Aldeia de Sera u saveznoj državi Sao Paolo, saopštila je brazilska policija.
Prema podacima američkih vlasti, Abadijin nadimak je Čapeta (Lilihip) i on je vođa jednog od najvećih narko kartela Norte del Valje. Amerika je za informaciju o tome gde se on nalazi nudila nagradu od pet miliona dolara.
Brazilska policija navodi da je Ramirez Abadija najveći trgovac kokainom još od 1993. godine, kada je kolumbijska policija ubila "kralja kokaina" Pabla Eskobara.
"Ovaj kriminalac postao je novi Pablo Eskobar međunarodne trgovine drogom. On je uzurpirao mesto koje se upraznilo posle Eskobara i koristio je istu mrežu kao i Eskobar", rekao je portparol policije Žaber Sad.
Ramirez Abadia smatra se odgovornim za najmanje 15 ubistava u SAD, među kojima ima i policajaca, a takođe nalogodovac je više od 300 ubistava u Kolumbiji, naglasio je Sad.
On je dodao da je brazilska policija reagovala nakon što je prošle sedmice stigao zahtev iz Amerike za izručenjem Ramireza Abadije i da o tom zahtevu sada odlučuje Vrhovni sud u Brazilu.

Нема коментара: