brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

U masovnoj tuči na Vračaru stradala dva mladića

U masovnoj tuči na Vračaru stradala dva mladića

U tuči dve grupe mladića koja se jutros dogodila u kafani "Žuta greda" ubijeni su Marko Živojinović (20) i Marko Milanov (21), a povod za sukob bilo je dobacivanje jednoj od devojaka koja je bila u društvu napadača, izjavio je FoNetu zamenik načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije Vlastimir Vulikić.

Tuča u restoranu "Žuta greda" počela je jutros oko četiri sata i trajala je do dolaska ekipa hitne pomoći, oko pola sata kasnije. Marko Živojinović je povredama je podlegao odmah, a Milanov u Urgentnom centru, uprkos ukazanoj pomoći.
Drugo povređeno lice D.N. 1989. je u operacionoj sali. Lekari se bore za njegov život. Prema rečima Jovanovića, ima velikih izgleda da će se povređeni oporaviti.
"Hirurški tim koji se bavi transplatacijom jetre operisao je povređenog D.N. i njegovo stanje je stabilno", rekao je ranije danas direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić, i dodao da su "povređeni L.N (22) i tri godine stariji B.M. (25) koji imaju povrede lica, grudnog koša i ekstremiteta, posle ukazane pomoći upućeni u druge zdravstvene ustanove".
Kako RTS saznaje, osam osoba je uhapšeno, jedna je maloletna a niko od uhapšenih do sada nije poznat policiji.

Potukli se zbog nezgodnog pogleda
Prema informacijama očevidaca, grupu mladića koji su došli sa devojkama, najpre su verbalno izazivali mladići koji su te devojke od ranije poznavali. U policiji je rečeno da je povod za sukob bilo dobacivanje jednoj od devojaka koja je bila u društvu napadača. I jedni i drugi su napustili restoran i potukli se na ulici. Osim pesnica, korišćeni su i noževi.
Ukazujući da je povod tuče "nezgodan pogled", Vulikić je upozorio da je taj motiv odraz shvatanja da je ljudski život u sistemu vrednosti našeg društva na poslednjem mestu.
"Policija nastavlja rad na utvrđivanju ostalih činjenica neophodnih za potpuno rasvetljavanje događaja", rekao je on.

Нема коментара: