brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

SUDIJIN SIN IZ PRITVORA U NOĆNI ŽIVOT

V. K. (16), sin uglednog sudije uhapšen zbog sumnje da je sa četvoricom maloletnika opljačkao desetak kladionica i menjačnica u Beogradu, posle ukidanja pritvora lumpovao na jednom splavu

V. K. (16), sin uglednog sudije uhapšen zbog sumnje da je opljačkao desetak kladionica i menjačnica u Beogradu, posle ukidanja pritvora proslavio je izlazak na slobodu na jednom beogradskom splavu! V. K. je priveden u ponedeljak uveče u policiju sa još četvoricom maloletnika. Posle saslušanja, u utorak su svi pušteni iz pritvora! Oni su produžili na splav gde su slavili do kasno u noć!

V. K. osumnjičen za dva krivična dela

Saša Milovanović, advokat V. K., potvrdio je juče za Press da se njegov branjenik sumnjiči za dva krivična dela.

- V. K. se tereti za razbojništvo u grupi, od kojih je jedno u pokušaju - precizirao je Milovanović.

Kako Press saznaje od izvora bliskog Palati pravde, maloletnici su pušteni da se brane sa slobode posle intervencije oca V. K., inače sudije jednog beogradskog suda.

- Sudija je bio u Palati pravde kada je grupa u kojoj je bio njegov sin saslušavana pred istražnim sudijom. Ima indicija da su maloletnici zahvaljujući njemu pušteni na slobodu. Društvo V. K. je posle toga produžilo na žurku na jedan splav i tamo proslavljalo jer su izbegli pritvor! Prema nezvaničnim podacima, V. K. je uprkos krivičnoj prijavi policije koja ga tereti za desetak pljački na kraju osumnjičen za dva dela. To znači da najverovatnije neće ići u zatvor, već da će mu biti izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora roditelja - navodi naš izvor.

Kolege ovog sudije navode da očeva zaštita, kao u ovom slučaju, retko deluje preventivno.

- Prestupnici koji nemaju uticajne roditelje završavaju u pritvoru čak i zbog krađe paklice cigareta! Ukidanje pritvora grupi koja se sumnjiči za desetak pljački kladionica i menjačnica može, nažalost, da bude podstrek drugim prestupnicima da se osmele na pljačke - upozorava sagovornik iz Palate pravde.

Prema policijskom saopštenju, V. K. (16), U. M. (16), U. V. (16), D. T. (17) i S. S. (17), svi iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da su na teritoriji Beograda uz pretnju nožem i pištoljem izvršili nekoliko razbojništava. Osumnjičeni su 1. novembra ove godine opljačkali kladionicu „Kalčo" u Kumodraškoj ulici, tako što su uz pretnju nožem oteli oko 40.000 dinara.

Izbegli pritvor... Umesto u CZ-u, „zaglavili“ na splavu

Izbegli pritvor... Umesto u CZ-u, „zaglavili" na splavu

Trojica iz ove grupe, V. K, V. U. i U. M., sumnjiče se da su 5. novembra ove godine opljačkali kladionicu „Atlantik" na Voždovcu. Tom prilikom maloletni U. V. je nožem ubo u stomak radnika obezbeđenja D. J. kada je ovaj pokušao da ih spreči. Ovi maloletnici sumnjiče se da su na teritoriji opština Voždovac, Rakovica i Čukarica izvršili još desetak razbojništava u kladionicama i menjačnicama.

U saopštenju se navodi da je ova grupa odranije poznata policiji i da sva petorica osumnjičenih imaju prijave za drsko i nasilničko ponašanje. Osumnjičeni V. K., U. V. i U. M. saslušani su kod istražnog sudije Okružnog suda za maloletnike u Beogradu, a protiv D. T. i S. S. podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Нема коментара: