brojač poseta

субота, 13. децембар 2008.

SIPALA SVEKRVI MIŠOMOR U KAFU!

Eržika Jambor (21) iz Srpskog Itebeja posle porodične svađe sipala otrov u kafu i poslužila svoju svekrvu Etel Đenge (60) iz Banatske Topole. Etel jedva ostala živa, Eržika u policiji sve priznala

Istraga... Lekari u kikindskoj bolnici odmah posumnjali na trovanje i pozvali policiju

Istraga... Lekari u kikindskoj bolnici odmah posumnjali na trovanje i pozvali policiju

Eržika Jambor (21) iz Srpskog Itebeja sipala je mišomor u kafu i mleko svojoj svekrvi Etel Đenge (60) iz Banatske Topole! Nesrećna Etel jedva je preživela trovanje, dok je njena snaja uhapšena zbog pokušaja ubistva na podmukli način!

Eržika Jambor započela je u maju zajednički život sa Alfonzom Đengeom (41) i svekrvom Etel u Alfonzovoj kući u Banatskoj Topoli. Eržika se udala sa Alfonza 20. septembra, a ubrzo su započele svađe između snaje i svekrve.

- Svekrva je stalno prigovarala snaji da ne voli njenog sina i da ima ljubavnika. Eržika se zbog toga ljutila. Sredinom novembra Eržika je u šupi pronašla bočicu „rosola", otrova za miševe i druge glodare, i počela da truje svekrvu. Sipala je otrov dva puta u kafu, da bi ostatak od 100 mililitara pomešala sa mlekom kojim je posluživala svekrvu! Starica se nije osećala dobro, sin je pozvao Hitnu pomoć, a lekari u kikindskoj bolnici posumnjali su na trovanje i obavestili policiju - kaže za Press blizak istrazi.

Lekari su poslali krv Etel Đenge na analizu u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, na kojem je utvrđeno da u organizmu nesrećne starice ima otrova za pacove. Toksikološkom analizom utvrđeno je prisustvo „rosola" u krvi pacijentkinje. „Rosol" je otrov koji deluje tako da sprečava zgrušavanje krvi, oštećujući krvne sudove.

- Eržika je nalaz stručnjaka potvrdila priznanjem da je trovala svekrvu otrovom za pacove koji je sipala u kafu i mleko. Etel je 21. novembra u teškom stanju dovezena u bolnicu. Sada je van životne opasnosti i na kućnom je lečenju. Eržika je zadržana u pritvoru - kaže naš sagovornik.

Etel Đenge oporavlja se u svojoj kući. Ona je rekla da je snaja bila dobra sve dok se nije venčala sa njenim sinom Alfonzom.

- Posle venčanja je nastao lom! Snaja nije htela ništa da radi, svađala se sa mnom, a počela je da mi preti da će me tući. Kada mi je pozlilo, po selu je pričala da sam sama htela da se otrujem, što nije tačno. Nisam ni slutila da mi je sipala otrov u kafu i mleko - kaže Etel Đenge.

Prema priči komšija, Alfonz Đenge je dobrostojeći paor. Mašina za branje kukuruza otkinula mu je pre skoro dve decenije desnu ruku, a nekoliko godina kasnije i prste leve ruke.

- Alfonz se početkom godine upoznao sa Eržikom. Ona je ubrzo prešla da živi kod njega. Posle svadbe počele su svađe, ali niko nije mogao da nasluti da će snaja pokušati da otruje svekrvu. Drago mi je što se Etel brzo oporavila - kaže komšija.

Rešenjem Gorana Zeca, istražnog sudije Okružnog suda u Zrenjaninu, juče je otvorena istraga protiv Eržike Jambor iz Srpskog Itebeja, kojoj je određen pritvor. Eržika je osumnjičena da je počinila pokušaj ubistva na podmukao način.

Нема коментара: