brojač poseta

недеља, 28. децембар 2008.

RAZNEO I DŽIP I SEBE

U strahovitoj eksploziji koja se dogodila sinoć u naselju Banovo brdo, teško povređen D. S. (27)

s1

Dvadesetsedmogodišnji mladić D. S. teško je povređen u sinoćnjoj eksploziji u beogradskom naselju Banovo brdo, koja se dogodila nešto posle 18 časova u Trebevićkoj ulici ispred broja 27, preko puta stanice Brigade policije. Do nesreće je došlo nakon što je aktivirana eksplozivna naprava koja je prethodno podmetnuta pod džip „mercedes ML" subotičkih registracija, parkiran na trotoaru ispred samog ulaza u zgradu.

Kako smo nezvanično saznali, nastradali mladić je najverovatnije i počinilac ovog krivičnog dela, odnosno, osoba koja je pokušala da postavi takozvanu toplotnu bombu na auspuh džipa. Na njegovu žalost, do detonacije je došlo pre nego što je uspeo da umakne, odnosno, nakačio je eksplozivnu napravu na vruć auspuh, što ju je i aktiviralo istog trenutka. Bomba je, inače, bila namenjena izvesnom M. M., vlasniku džipa, koji i živi u zgradi pred kojom se dogodila eksplozija.

Po rečima žene koja se neposredno pred detonaciju dovezla do parkinga svojim automobilom, nekoliko trenutka pre aktiviranja eksplozivne naprave, videla je mladića koji je, naoko, pokušavao da se provuče između džipa i žive ograde uz koju je bio parkiran. Učinilo joj se da je čučnuo da zaveže pertlu, ali je samo trenutak kasnije odjeknula strahovita eksplozija koja je potpuno uništila džip i od koje su popucala stakla na mnogim prozorima u okolini.

- Sledeće čega se sećam nakon što se prašina malo slegla i strašan prasak prestao da odzvanja ulicom bilo je nepomično telo kako leži kraj džipa, vatre i policajaca koji dotrčavaju iz obližnje stanice Brigade - kaže naša sagovornica vidno potresena zbog svega.

s2

Uviđaj... Od eksplozije popucala i stakla na okolnim zgradama

Muškarac koji je povređen u eksploziji prebačen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekao je portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović ne precizirajući o kakvim je povredama reč.

Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, odmah po prijemu u Urgentni centar mladiću je amputirana leva ruka, gotovo raznesena u eksploziji, dok su po njegov život bile daleko opasnije brojne povrede koje je zadobio po glavi i grudima od delova džipa koji su se razleteli nekoliko desetina metara od mesta na kojem je bio parkiran.

Satima posle eksplozije Trebevićka ulica bila je blokirana za saobraćaj, dok je sam prilaz zgradi bio zatvoren čak i za pešake. Brojne specijalizovane ekipe policije pretraživale su svaki pedalj okoline i sakupljale delove džipa.

Нема коментара: