brojač poseta

четвртак, 25. децембар 2008.

PROFESORKU UBIO SIN!?

Dragana Stanković Nikić (50), koja je nestala pre desetak dana, juče pronađena mrtva. Policija privela njenog sina pod sumnjom da je ubio majku. Motiv nepoznat

Dragana Stanković Nikić (50), profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, koja je nestala pre desetak dana, juče je pronađena mrtva

Dragana Stanković Nikić (50), profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, koja je nestala pre desetak dana, juče je pronađena mrtva - saznaje Press u izvorima bliskim istrazi. Zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo policija je na saslušanje privela njenog devetnaestogodišnjeg sina. Motiv ubistva je zasad nepoznat, a poznanici ove porodice kažu da se Nikićeva nikada nije žalila na sinovljevo ponašanje.

Policija je pronašla telo nesrećne žene posle opsežne potrage, a postoji sumnja da ga je ubica više puta premeštao u nameri da ga sakrije.

Sin priznao ubistvo

Policija je kasno sinoć potvrdila da je ubica profesorke dr Dragane Nikić njen sin. On je, kako se navodi, priznao ovaj zločin. Telo nesrećne žene pronađeno je u njihovoj vikendici na Oblačinskom jezeru, u merošinskoj opštini.

- Nesumnjivo je utvrđeno da je u pitanju nasilna smrt, a njeno telo je upućeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, kako bi se utvrdilo na koji je način ubijena - kaže izvor iz istrage. Kako Press saznaje u ovoj ustanovi, obdukcija će biti obavljena već danas.

Nikićeva je poslednji put viđena 15. decembra, a njen nestanak policiji su pre dva dana prijavili rođaci. Njen sin je kazao policiji da je Dragana otputovala iz grada, te da se nije vratila kući niti se javila.

Kako Press saznaje iz pouzdanih izvora, rezultati policijskog uviđaja ukazali su na sina pokojnice kao na mogućeg ubicu. Nezvanično se pominje da je pronađeno i oružje kojim je Nikićeva ubijena.

Dragana Nikić bila je redovni profesor i šef katedre za higijenu i medicinsku ekologiju na Medicinskom fakultetu u Nišu. Takođe, odnedavno je bila i pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje. Nikićeva je bila poznati stručnjak i autor brojnih radova na temu zagađenja vode i vazduha. Milan Višnjić, dekan Medicinskog fakulteta, kaže da je šokiran vešću o njenoj smrti.

- Dragana je bila izuzetan stručnjak i izuzetan čovek. Nisam je video duže vreme jer sam na bolovanju, ali sam od kolega saznao da se nekoliko dana nije pojavljivala na poslu. To nam je svima bilo čudno jer je Dragana veoma odgovorna osoba. Ipak, smatrali smo da je izostala zbog nekih obaveza, mada nam je bilo neobično što se nije javila ni telefonom. Kolege su preuzele njena predavanja i vežbe, očekujući da se pojavi - kaže Višnjić. On naglašava da ne može ni da pretpostavi šta može da bude motiv ubistva.

- Ne znam ko bi i zašto mogao da ubije onakvu osobu. Koliko ja znam, ona ni sa kim nije bila u sukobu i neshvatljivo mi je da je neko mogao da je usmrti - ističe Višnjić.

Milan Višnjić, dekan Medicinskog fakulteta
Milan Višnjić, dekan Medicinskog fakulteta

Nikićeva je nakon smrti supruga živela sa sinom. Kako Press saznaje od poznanika ubijene, dečko nije bio problematičan niti se Dragana ikada na njega žalila. Kada je nestala, Draganine kolege iz Instituta za javno zdravlje zabrinule su se zbog njenog odsustva i više puta su je zvale na kućni telefon.

- Na telefon se uvek javljao njen sin i govorio da je Dragana otputovala, te da očekuje da se vrati svakog dana. To nam je bilo neobično, ali nismo ni slutili da je Dragana mrtva - kaže jedan od prijatelja Nikićeve.

Нема коментара: