brojač poseta

уторак, 09. децембар 2008.

PIJAN "AUDIJEM" POKOSIO DEDU I UNUKA!

Lekari se još bore za život osmogodišnjeg Veljka Stanojevića. Na njega i njegovog dedu Slobodana Rajkovića, velikom brzinom, "audijem A 6", naleteo je Zoran Marjanović (52). Nesreća se dogodila u blizini osnovne škole, u trenutku dok su se deca vraćala kući

Osmogodišnji Veljko Stanojević teško je povređen sinoć u saobraćajnoj nesreći u Vlajkovoj ulici u Leskovcu. Na dečaka i njegovog dedu Slobodana Rajkovića, koji ga je vozio na biciklu, velikom brzinom naleteo je "audijem A6" Zoran Marjanović (52) iz Beograda. Auto je udario u zadnji točak bicikla, a deda i unuk su od siline udarca odleteli deset metara i pali na ivicu trotoara. Povređeni dečak u teškom i besvesnom stanju prebačen je u niški klinički centar.

PROGNOZE LEKARA, NA ŽALOST, PESIMISTIČNE

Lekari Neurohirurške klinike bore se za život osmogodišnjeg Veljka Stanojevića, koji je sa teškim povredama odmah prebačen u Niš. Ivan Stefanović, direktor ove zdravstvene ustanove, kazao je za Press da je dečak doživeo izuzetno teške telesne povrede i da je njegov oporavak veoma neizvestan.

- Dečak je kod nas primljen u komatoznom stanju izazvanom veoma teškom povredom mozga. Radi se o difuznoj leziji, što se smatra najtežom povredom ovog organa, jer su sve moždane ćelije bez funkcije. Mada nema preloma lobanje, prisutno je veoma teško unutrašnje krvarenje na mozgu. Takođe, dečak je pretrpeo i nagnječenje pluća. Zbog težine povreda priključen je na aparate za veštačko disanje, u kritičnom je stanju i prognoze nisu optimistične - kazao je Stefanović.

U policiji kažu da je vozač bio u alkoholisanom stanju, a očevici ove saobraćajne nesreće rekli su za Press da je bio toliko pijan da je jedva izašao iz automobila.

Nesreća se dogodila u jednoj od najprometnijih leskovačkih ulica. Pored ulice su i dve škole, a saobraćajka se dogodila baš u vreme kada su se đaci nižih razreda vraćali sa nastave.

- Izlazio sam iz prodavnice kad sam čuo da je nešto strašno puklo. Pogledam, a ono bicikl leti. Primetio sam potom da dečak leži u lokvi krvi na asfaltu... Užas, šta da pričam. Toliko je ovaj brzo jurio da se sve desilo za tren - priča Petar iz Radničkog naselja, koji se slučajno zadesio na mestu nezgode.

- Ma nije ni kočio, samo ih je pokosio. Moglo je da bude još većeg belaja, jer je trotoar bio pun dece koja su se vraćala iz škole. Vrištala su, jadna. Bilo je mnogo opasno i da se gleda, a kamoli da budeš blizu - opisuje Romkinja, čija je kuća nedaleko od mesta nesreće.

Prodavci iz okolnih prodavnica nisu mogli da veruju da toliko pijan čovek sedne za volan.

- Sad mi je krivo što ukinuše smrtnu kaznu, trebalo je da vidite kako jedva pijan izlazi iz onih besnih kola i još pita šta se desilo. Pokazao bih mu ja šta se desilo - kaže prodavac iz obližnje pekare.

Istražni sudija Opštinskog suda u Leskovcu, nakon analize krvi, odredio je pritvor vozaču Zoranu Marjanoviću, a "audi " je upućen na vanredni tehnički pregled.

Roditelji teško povređenog mališana i mnogobrojna rodbina proveli su čitavu noć na Neurohirurškoj klinici u Nišu, u očekivanju vesti o Veljkovom zdravstvenom stanju. Njegov otac Bojan Stanojević potvrdio je da je mališan stradao dok se vraćao iz škole.

- Veljko je moje dete iz prvog braka. U nedelju je bio kod mene u poseti, a sutradan sam ga odveo kod majke, jer je trebalo da ide u školu. Kako sam saznao od moje bivše supruge, njen otac je popodne otišao u školu da bi Veljka odveo kući. Stavio ga je na bicikl i krenuli su ka kući, ali ih je neko udario kolima. Starac je zadržan na lečenju u Leskovcu, a Veljko je zbog težine povreda prebačen ovde - priča očajni otac.

Veljkov otac ističe da je deonica puta kojom se kretao bicikl neosvetljena, što je jedan od mogućih uzroka nezgode.

- Policija je obavila uviđaj, kada se sve završi znaćemo šta se zaista desilo. Sada je najvažnije da spasemo Veljka. Znam da je teško povređen. Lekari čine sve što mogu da mu spasu život, a mi jedino možemo da čekamo i da se molimo - kaže utučeni otac.

Нема коментара: