brojač poseta

субота, 13. децембар 2008.

ORIGINALI FALSIFIKATA!

Menadžer Ranko Stojić potpisao je ugovor između Zvezde i Benfike o prodaji Dudića za 7 miliona maraka. Njegovi saradnici tvrde da je falsifikovan Stojićev potpis o prodaji Dudića za četiri miliona maraka

Fudbalski menadžer Ranko Stojić potpisao je 2000. godine ugovor između Crvene zvezde i portugalske Benfike o prodaji fudbalera Ivana Dudića za sedam miliona maraka! Sagovornik Pressa blizak poznatom menadžeru tvrdi da su dokumenti na kojima je Stojić navodno potvrdio da je Dudić prodat Benfiki za četiri miliona maraka - falsifikovani!

FAKTI

- Dragan Džajić, bivši predsednik Crvene zvezde, i menadžer Ranko Stojić osumnjičeni su za krađu pet miliona nemačkih maraka od transfera Ivana Dudića u Benfiku!

- Tužilaštvo tvrdi da je između Zvezde i Benfike dogovoren transfer od sedam miliona maraka, od kojih su Zvezdi uplaćena dva, dok je pet miliona nestalo!

Press je juče objavio ugovor koji je našim istražnim organima poslala FK „Benfika", u kojem je dogovoren transfer Ivana Dudića za sedam miliona maraka. U njemu se navodi će 6,5 miliona biti isplaćeno do 15. juna 2000. godine, a preostalih 500.000 godinu dana kasnije. Potpisnici tog ugovora su menadžer Ranko Stojić i predstavnik Benfike!

Međutim, branioci Dragana Džajića, advokati Dragan Savić i Velisav Milutinović, poslali su odluku Upravnog odbora FK „Crvena zvezda" od 20. maja 2000. godine, u kojoj je odobren transfer Ivana Dudića u Benfiku za četiri miliona nemačkih maraka, od čega klubu pripadaju dva miliona! Džajićevi advokati poslali su Pressu još dva dokumenta. U jednom je ovlašćeni FIFA menadžer Ranko Stojić u ime svoje agencije pismeno potvrdio da je iznos transfera Dudića u Benfiku četiri miliona maraka. U drugom su „direktor agencije Ranka Stojića, Nebojša Lukić, i predsednik FK ‘Benfika' potvrdili da je realizovan transfer Dudića za četiri miliona maraka".

- Taj Stojićev potpis je falsifikovan! Iako su Džajićevi advokati priložili dokument u kojem je ovlašćeni FIFA menadžer Ranko Stojić u ime svoje agencije pismeno potvrdio da je iznos transfera Dudića u Benfiku četiri miliona maraka, to nije validan dokument, odnosno radi se o falsifikatu. Pravi je onaj ugovor na kojem se Stojićev potpis nalazi zajedno s potpisom predstavnika Benfike, ispod ugovora u kojem je transfer Dudića vredan sedam miliona maraka - kaže naš izvor, blizak saradnik Ranka Stojića.

Original... Ugovor o transferu od sedam miliona maraka sa potpisom Ranka Stojića

On tvrdi da je pravi ugovor zaključen na sedam miliona maraka i da je 500.000 odmah isplaćeno fudbaleru Dudiću, dok je drugih 500.000 trebalo da bude plaćeno godinu dana kasnije.

- Od sedam miliona maraka, Ranko Stojić i još dva menadžera podelila su 800.000 maraka. Stojić je uzeo 300.000. Ovaj transfer je trajao nekoliko meseci, jer je Benfika prvo poslala Zvezdi nevalidne menice, pa se naplata odužila. Siguran sam da je suma od 5,2 miliona maraka uplaćena na račun Crvene zvezde - rekao je naš izvor, i dodao da za celu zbrku nije kriv Dragan Džajić, već FK „Crvena zvezda"!

S druge strane, Džajićevi branioci kažu da su se obratili javnosti samo na osnovu dokaza koje poseduju. Oni ističu da postoje predugovori, ugovori i sertifikati. Oni pretpostavljaju da je dokument do kojeg je došao Press, a koji je zaključen na sedam miliona maraka, verovatno neki predugovor koji nema pravnu težinu.

- Zapisnik je zvaničan dokument koji potvrđuje Fudbalski savez Beograda, koji se šalje preko UEFA i FIFA drugim savezima. Na ostalim dokumentima može svašta da piše, ali najznačajniji je zapisnik, i takav je prosleđen u Portugal. Ranko Stojić je bio menadžer ovlašćen da zaključi sporazum kao neki predugovor.

Falsifikat... Stojićevi saradnici tvrde da on nije potpisao ovaj dokument

Falsifikat... Stojićevi saradnici tvrde da on nije potpisao ovaj dokument

Ali to ništa ne vredi ukoliko ne prođe dve instance - prva je odobrenje od kluba, a druga je odobrenje od nadležnog organa fudbalskog saveza. Dakle, bilo da je reč o predugovoru ili ugovoru, on ne vredi bez sertifikata - ističu branioci.

Advokati navode da su dosadašnji rezultati istrage protiv Džajića smešni i da je nejasno zašto se sada otvara novo poglavlje ujdurme, budući da čak ni tokovi novca nisu istraženi.

- U ugovoru koji je potpisao Stojić, a koji je poslala Benfika, nigde nema računa na koji novac treba da bude uplaćen - kažu advokati.

Stojićev saradnik ističe da se nikada u ugovoru ne piše broj računa nego da ide na fakturu, i da je Stojić spreman da odgovara na sva pitanja tužilaštva, samo treba da ga pozovu, jer je u Beogradu.

Нема коментара: