brojač poseta

понедељак, 08. децембар 2008.

ČOLA JE MOJA NAJVEĆA MUZIČKA LJUBAV!

Emina Jahović: Zdravko Čolić je moja velika muzička ljubav, duet s njim bio bi kruna karijere!

s

Dok čeka saradnju s Čolom, Emina će večeras u „Operaciji Trijumf" pevati sa makedoncem Aleksandrom Belovim... Emina Jahović na generalnoj probi „OT"

Posle dužeg odsustva zbog udaje za turskog pevača Mustafu Sandala i rođenja sina Jamana, Emina Jahović ponovo se u velikom stilu vraća na estradno nebo Srbije. Posle nastupa na Radijskom festivalu u Vrnjačkoj Banji, gde je sa Sašom Kovačevićem predstavila duetski hit „Još ti se nadam", Emina će večeras biti i specijalni gost na Gala koncertu „Operacije Trijumf".

slika1

U intervjuu za Press otkriva da će uskoro objaviti duet sa Dinom Merlinom, kao i da bi kruna njene karijere predstavljala saradnja sa Zdravkom Čolićem.

Nije vas dugo bilo, jeste li se uželeli estrade i Srbije?

- Jesam, zaista sam se uželela. Sada mi „estradne obaveze" ne padaju više teško kao nekada. Malo se jesam odvikla i mogu reći da se posle ovako duge pauze osećam kao da krećem iz početka. Novi izazovi mi i daju snage i volje.

Snimili ste duet „Još ti se nadam" sa Sašom Kovačevićem. Kako je došlo do te saradnje i zašto je baš on vaš izbor?

- Saša je čovek koji je u mom fazonu. Pop pevač je, mlad je i ima perspektivu. Do sada sam uglavnom navikla da radim sa nekim svojim starijim kolegama, pa je ta saradnja i za mene nešto novo. Želela sam da čujem kako pesma koju sam sama napisala zvuči u tuđem izvođenju. Očekujem veliki uspeh jer je pesma vrlo jasna, ima dobru poruku, dobar aranžman i hitična je. Konačan sud će ipak doneti publika.

slika2

Sina učim srpski jezik!

Emina otkriva da će sina Jamana naučiti da govori srpski: - Moj sin je trenutno na moru sa Mustafom i sa mojom mamom. Jaman ima četiri meseca i naravno da ću ga učiti i srpski. Mustafa i ja komuniciramo na engleskom, a sinu se obraćamo na turskom i srpskom jeziku. Znam da će na početku to za njega malo biti zbunjujuće, ali će zato u isto vreme progovoriti na tri jezika.

Pripremate li novi album i hoće li se na njemu naći neka poznata imena?

- Pripremam, a pored „Još ti se nadam", spremam duet sa Dinom Merlinom, ali će verovatno biti još nekih iznenađenja. Moj suprug Mustafa mi je prepustio svoj veliki studio u Istanbulu, a sarađivaću sa Goranom Kovačićem i Aleksandrom Milutinović.

Poznato je da volite Zdravka Čolića. Jeste li razmišljali o saradnji s njim?

- Zdravko je moja velika muzička ljubav, još od vremena kada sam bila mala. Obožavam sve njegove pesme i njegovi koncerti su jedni od retkih na kojima sam bila. Taj čovek je prosto neverovatan. Ako bi Zdravko pristao da sa mnom snimi pesmu, ja bih je rado napisala i to bi bila kruna moje karijere.

Odlučili ste se da živite u Turskoj. Hoćete li tamo proslaviti Novu godinu?

- Znate, ja sam tradicionalista. Gde mi je muž, tu mi je i kuća. Za Novu godinu neću raditi, već ću biti sa porodicom. Mi nešto ne pridajemo posebno pažnje Novoj godini, nečijem rođendanu i slično. Trudimo se da nam svaki dan bude poseban.

Нема коментара: