brojač poseta

понедељак, 29. децембар 2008.

Napadi na policajca u Subotici

Subotica -- Policija u Subotici, zbog napada na njenog pripadnika posle zaplene velike količine droga, organizovala je stražu ispred njegove kuće na Paliću, piše Politika.

Reč je o policajcu koji je tokom prošle nedelje napadan od za sada nepoznatih pojedinaca, u nameri da na njega izvrše pritisak da bi im otkrio ime cinkaroša posle nedavnog otkrivanja i zaplene oko šest kilograma droge. Isti policajac napadnut je i kasno preksinoć ispred svoje kućei , iako je bilo pucnjave, srećom, sve se dobro završilo.

Napadnuti policajac je na graničnom prelazu Horgoš, pre nekoliko dana, otkrio švercere sa oko šest kilograma droge.

Droga je zaplenjena, a šverceri su uhapšeni i nalaze se u pritvoru.

Odmah po hapšenju, početkom nedelje, policajca su u dvorištu njegove kuće, gde živi sa porodicom, napale dve nepoznate osobe, koje su u njega uperile pištolj i zahtevali da im kaže ko ih je izdao i da li u njihovim redovima imaju cinkaroša.

Policajac R.V. je uspeo da jednog od napadača udari pesnicom u glavu, a zatim je pobegao u kuću i iz svog pištolja ispalio nekoliko metaka.

Prema nezvaničnoj priči njegovih komšija, koji su mislili da je reč o praskanju petardi, bilo je pucnjave sa obe strane, ali su posle toga napadači pobegli u nepoznatom pravcu.

Posle ovog napada, policija je odredila stražu ispred kuće svog pripadnika sa namerom da zaštiti i njega i njegovu porodicu.

U nedelju uveče, kako saznaje Politika, na istog policajca je izvršen još jedan napad.

Pretpostavlja se da su nepoznati napadači pokušali da ukradu njegovo vozilo, ili da podmetnu eksploziv.

Kada se policajac pojavio na vratima svoje kuće, na njega je ispaljen metak, posle čega je policajac uzvratio.

Nezvanično saznajemo da su u ovoj pucnjavi ranjena oba napadača, ali do sada nije bilo i službene potvrde.

Šverceri droge posle poslednje zaplene, posumnjali su da u svojim redovima imaju “cinkaroša”, čije su ime pokušali da na silu saznaju od pripadnika policije koji je otkrio drogu i učestvovao u njenoj zapleni.

Poslednjih dvadesetak godina, granični prelaz prema Mađarskoj, kod Subotice, bio je centar šverca ne samo droge, već i cigareta, kafe, razne akcizne robe, ali nikada nije otkriven ni jedan od organizatora.

Poslednjih nekoliko meseci, subotička policija uspela je da otkrije nekoliko krupnih pošiljki droge, kao i da zada udarac organizovanom švercu ljudi.

Napad na policajca i njegovo zastrašivanje usledili su pošto su Subotica, kao i njeni granični prelazi, postali nesigurni za posao švercera u kojem gube ogroman novac.

Нема коментара: