brojač poseta

среда, 24. децембар 2008.

Ljajić: U budžetu nema para za rezerviste

Većina bivših vojnih rezervista nekadašnje Treće armijske oblasti, koji od podneva protestuju ispred zgrade Vlade Srbije, razišli su se večeras pošto je njihove predstavnike u Palati Srbija primio ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.


Ljajić je, posle razgovora sa rezervistima, rekao Tanjugu da im je izneo predlog rešavanja njihovog zahteva koji je pripremila ranije izabrana radna grupa sastavljena od predstavnika više ministarstava. Ministar je, međutim, rekao da objektivno para u budžetu za zahteve rezervista nema i da bi se, ukoliko bi neki dogovor ipak bio postignut, početak njegove realizacije mogao očekivati tek u drugoj polovini naredne godine.
"Predlog radne grupe treba da prođe određenu proceduru da bi bio usvojen na Vladi", objasnio je Ljajić i dodao da se sa rezervistima dogovorio da se ponovo sastanu 19. januara, do kada očekuje da će predlog radne grupe proći tu proceduru.
Rezervisti su izneli još neke probleme sa kojima se, kako je rekao ministar, suočavaju i kao primer naveo visoke račune za struju pa rezervisti traže da ih država oslobodi bar plaćanja kamate.


Bivši ratni vojni rezervisti iz Leskovca, Niša, Kruševca i Kraljeva zahtevaju isplatu razlika u ratnim dnevnicama za period proveden na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SRJ 1999. godine. Oni traže da im se ta razlika isplati na način kako je to učinjeno za njihove saborce iz Topličkog okruga, koji su krajem prošle godine dobili u proseku po 200.000 dinara i taj iznos im je isplaćen u šest jednakih mesečnih rata.
Protest rezervista ispred zgrade Vlade Srbije obezbeđivao je veliki broj policajaca.
Ispred Vlade Srbije danas su protestovali i Sindikat zaposlenih u pravosuđu, Novi sindikat zaposlenih u zdravstvu i Samostalni sindikat metalaca Srbije. Više o tome možete pročitati ovde.

Нема коментара: