brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

Đilas najavio smenu direktora Domova zdravlja Zvezdara i Palilula

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas smenu direktora Domova zdravlja Zvezdara i Palilula, jer je budžetska komisija utvrdila nepravilnosti u njihovom radu.

PREKRŠAJ Direktori KBC „Bežanijska kosa”, „Zemun" i „Zvezdara", neće biti smenjeni, jer su kod njih uočeni manji prekršaji. Đilas je najavio da će sutra biti formirana komisija koja će utvrditi rad ostalih zdravstvenih ustanova u gradu.
Gradska sekretarka za zdravstvo Dragana Jovanović optužila je nedavno za nenamensko trošenje sredstava gradskog budžeta direktore ovih pet zdravstvenih ustanova, što su oni u javnosti bili demantovali. Ona je najavila da će podneti ostavku ukoliko oni ne budu smenjeni.

Direktorke negirale da su kršile zakon

Direktorke domova zdravlja Palilula i Zvezdara čiju smenu je danas, zbog kršenja zakona o javnim nabavkama, predložio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakle su da u njihovom radu nije bilo nezakonitosti.
Direktorka Doma zdravlja Palilula Jasmina Jelić navela je u saopštenju za javnost da je iznenađena načinom na koji je vođena hajka protiv nje ali da neće ulaziti u rat sa gradonačelnikom Beograda.
"Postavljajući me za direktora Demokratska stranka je sebi dala za pravo da me i smeni ali svakako ne javnim blaćenjem mog imena, mog rada i samog Doma zdravlja. Politički dogovori i politička trgovina su naša stvarnost, ja ne mogu protiv toga a ako u mom radu nije bilo nezakonitosti zašto je dozvoljeno da se u javnost izlazi sa netačnim informacijama", navela je ona.
Dodala je da je spremna da odgovora ukoliko je bilo šta uradila mimo zakona, ali da je iznenađena što su pre izveštaja budžetske inspekcije u javnost izašlo sa spekulacijama.
"Nakon zvanično dobijenog izveštaja moći ću da komentarišem detaljnije sve što mi se stavlja na teret. Za sada mogu samo da poštujem odluku svog stranačkog kolege i gradonačelnika uz neprijatan osećaj zbog toga što sam korišćena za političku trgovinu, a bez mog znanja", istakla je Jelić.
Direktorka Doma zdravlja Zvezdara Branka Grujić rekla je da je za smenu čula iz medija i da je imala informacije da inspekcija u toj zdravstvenoj ustanovi nije našla ništa što bi ličilo na kršenje zakona.
"Ja odgovorno tvrdim da u Domu zdravlja Zvezdara nije kršen zakon", kazala je ona.

Нема коментара: