brojač poseta

среда, 24. децембар 2008.

Dvoje poginulo, dve devojčice povređene

KIKINDA - Stariji muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, preminuo je preksinoć u Opštoj bolnici u Senti od posledica teških povreda koje je zadobio kada ga je udario kamion dok je u Molu vozio bicikl. Samo nekoliko sati ranije, u kikindskoj Ulici oslobođenja, ispred broja dva, vozeći automobil poginuo je Mirko Soleša (57) iz Banatskog Velikog Sela.


U centru Kikinde, u Ulici Vuka Karadžića, ranije istog dana lakše su povređene dve devojčice od 13 i 14 godina, koje su se vozile istim biciklom. Povrede su zadobile u sudaru sa automobilom koji se kretao u istom smeru i čiji je vozač pobegao.
Policija je povodom prve nesreće saopštila da je muškarac star oko 60 godina, u tamnom zimskom radnom odelu, sa kapom na glavi, oko ponoći vozio bicikl Aranđelovačkim putem u Molu kod Ade. Iz zasad neutvrđenih razloga, u zadnji deo bicikla udario ga je kamion koji je išao u istom smeru, a kojim je upravljao Petar D. (56) iz Ade. Da bi se utvrdio identitet, ali i okolnosti povređivanja nepoznatog bicikliste, njegovo telo poslato je na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu. Protiv vozača kamiona Petra D. biće podneta krivična prijava.
U drugoj saobraćajnoj nesreći u Kikindi, u Ulici oslobođenja, ispred kućnog broja dva, radnik „Naftagasa“ Mirko Soleša poginuo je u svom automobilu, ali je prethodno doživeo pravi karambol. Policija saopštava da je Soleša najpre sletelo s puta, jer je izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil se potom „očešao“ o stub ulične rasvete, vratio se na levu kolovoznu traku, ali je tada udario u zadnji deo teretnog motornog vozila, kojim je upravljao Uroš P. (52) iz Sombora.
Povodom treće saobraćajke, u vrlo prometnoj Ulici Vuka Karadžića u centru Kikinde, policija još nema saznanja kako su dve maloletne devojčice koje su se vozile na istom biciklu, došle u kontakt s automobilom jer je vozač pobegao s mesta događaja. Poznato je samo da su se automobil i bicikl kretali u istom smeru. Da bi se utvrdile okolnosti ove nezgode, policija moli građane koji su eventualno videli sudar da se jave na broj 0230/34-544 ili 34-562, ili da odu lično u Saobraćajnu policiju u Vatrogasni dom.

Devojčica u teškom stanju
U Urgentnom centru u Beogradu još se oporavlja J. D. (14) iz Novih Kozaraca kod Kikinde, koja je teško povređena proteklog četvrtka uveče na pešačkom prelazu u centru Kikinde. Ona je zadobila ozbiljne povrede glave kada je na nju, na obeleženom pešačkom prelazu kod Autobuske stanice, naleteo automobil kojim je upravljao Bojan S. (23) iz Kikinde. Protiv njega je podneta krivična prijava.

Sudar ispred policijske stanice
VRBAS - U vrbaskoj Ulici narodnog fronta, ispred policijske stanice, juče oko 11.35 sati, automobil „reno“ udario je u taksi „ford askonu“ u suprotnoj traci. Vozač i suvozač „renoa“ pretrpeli su lakše povrede glave, dok je vozač taksija prošao bez povreda.

Нема коментара: