brojač poseta

понедељак, 22. децембар 2008.

Doktorka nije sačinila lažan izveštaj o povredama mladića

Slučaj Nemanje Mijaljevića (24) iz Aranđelovca, koji tvrdi da ga je policija brutalno pretukla, podigao je popriličnu buru kojoj se još uvek ne nazire kraj.


Priča u kojoj policija kaže da vozač u pijanom stanju nije zaustavio vozilo na znak policajca i ona u kojoj Nemanja Mijaljević to demantuje dobila je i trećeg aktera, dr Svetlanu Grujić (47), doktora specijalistu radiologije Zdravstvenog centra u Aranđelovcu. Krivična prijavu koju je policija podnela protiv doktorke zbog sumnje da je sačinila lažni izveštaj o stanju Nemanje Mijaljevića, dr Cvetko Jeličić, direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu okarakterisao je kao nekorektnu kampanju policije.
– Preduzeću sve potrebne mere kako bi zaštitio doktorku Grujić i lekarsku profesiju. U radnoj dijagnozi dr Grujić, napisanoj posle pregleda pacijenta Nemanje, vrlo eksplicitno se kaže da se sumnja na mogući prelom, nigde se ne navodi da je reč o prelomu. Upravo zbog toga je i pacijent upućen u Kragujevac na detaljan pregled i na zahtev tužilaštva dostavili smo zvaničan lekarski izveštaj. Tvrdnje da se radi o prelomu koje su mediji objavljivali proteklih dana izjave su koje su davali članovi porodice, a ne lekari. Ova hajka na našeg doktora je krajnje nekorektna – stav je direktora Jeličića.
Nakon pregleda u Kliničkom centru u Kragujevcu utvrđeno je da Nemanja Mijaljević nema prelom rebra niti bilo koje druge teške povrede, kako je tvrdila Nemanjina porodica. Kako saznajemo, više detalja o ovom slučaju biće poznato u ponedeljak kada će se oglasiti i Opštinsko tužilaštvo u Aranđelovcu.

Нема коментара: