brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

BLOKADA NJEGOŠEVE!

Za samo pola sata vozači nepropisno parkirali čak 18 automobila. "Divlji" parkinzi niču uglavnom oko brojnih kafića u ovoj ulici

Nesavesni vozači svakodnevno blokiraju Njegoševu ulicu i izazvaju pravi saobraćajni kolaps parkirajući automobile nasred kolovoza, pešačkim prelazima i svim drugim nedozvoljenim mestima! Kako pričaju stanari okolnih zgrada, parkirani automobili ometaju prolaz drugih vozila, pešaka ali i autobusa na liniji 24.

Redovna kontrola

Prema rečima višeg inspektora u Upravi saobraćajne policije Radojice Jaćovića "divlji parkinzi" problem su ne samo građana već i inspektora.

- U celom gradu je ovaj problem svakodnevica. Naše ekipe se teško bore sa tim iako redovno izlaze na teren. Kazne najčešće dobijaju vlasnici čija vozila ugrožavaju saobraćaj, to je ipak naš prioritet - kaže Jaćović.

"Divlji" parking često se formira oko brojnih kafića jer bahate vozače mrzi da pređu peške više od nekoliko metara do svog omiljenog ugostiteljskog objekta. Da nije reč o preterivanju uverila se i ekipa Pressa koja je za samo pola sata od 12.20 do 12.50 časova izbrojila čak 18 automobila koji su bili nepropisno parkirani u Njegoševoj, na potezu od Ulice Svetozara Markovića do Ulice Kralja Milutina!

Glavobolja za GSP

Prilaz hotelu Park sve vreme bio je blokiran, dok je na raskrsnici Njegoševe i Ulice Svetozara Markovića parkirani "jugo" smetao autobusima koji su jedva uspevali da skrenu. Njegoševa ulica ima jednu traku u jednom smeru zbog čega se autobusi ionako teško kreću, a građani se ljute što zbog čestih zastoja ne mogu stići na vreme na posao. U GSP-u kažu da su primorani čak i da povremeno izmeste trasu linije 24!

- Prolazak autobusa Njegoševom je do pre dvadesetak dana bilo naročito otežano. Najviše problema ima na Neimaru gde se pravi zastoj zbog nepropisnog parkiranja, pa smo prinuđeni da naša vozila usmeravamo na Crveni krst - kažu u GSP-u.

Vozač GSP-a Milorad Tomić kaže da tokom vožnje često naiđe na parkirano vozilo koje ometa saobraćaj.

- Nisam toliko ljut zbog toga, već idem na soluciju "strpljiv spasen" - uz osmeh dodaje Milorad.

I saobraćajna policija ima pune ruke posla zbog nepropisnog parkiranja.

FAKTI:

- Kazna saobraćajne policije za bespravno parkiranje je 4.000 dinara

- Kazna "Parking servisa" za odnošenje vozila je 4.000 dinara

- Po isteku 72 časa od dolaska vozila u "Parking servis" naplaćuje se ležarina u iznosu od 500 dinara dnevno

- U Njegoševoj ulici u zoni od Ulice Knjeginje Zorke do Kursuline postoji svakodnevna kontrola. Dnevno imamo 15-20 uspešnih intervencija - objašnjava Zlatko Berelcan iz MUP-a.

Ne pomaže ni "pauk"

Vera Maksimović, stanarka zgrade u Njegoševoj kaže da se oko kafića stalno stvara gužva i da građani moraju da obilaze vozila na trotoaru.

- Ni žene sa dečjim kolicima nemaju kuda da prođu. Javno parkiralište je samo sto metara niže, ali se ovde niko ne pridržava pravila - priča Vera Maksimović.

"Pauci" Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis" često ne uspevaju da pokupe nepropisno parkirana vozila jer njihovi vlasnici istrčavaju iz kafića i brzo reaguju.

- Iz Njegoševe ulice odnesemo dva vozila dnevno. Imamo barem 15 pokušaja dnevno da odnesemo vozilo, ali su vlasnici najčešće u kafićima i čim nas primete, izađu i spreče nas u tome. Sa beogradskih ulica popularni "Pauk" je u prethodnih nekoliko meseci uklonio oko 180 vozila - tvrdi PR "Parking servisa" Branislav Arsenijević.

Нема коментара: