brojač poseta

среда, 03. децембар 2008.

AERODROM KRIŠTU PLATIO KARTU ZA BEG!

Aerodrom „Nikola Tesla" 25. novembra, na dan podnošenja ostavke Bojana Krišta, platio 106.180 dinara za avionsku kartu kojom je on, preko Budimpešte, pobegao u London

Londonski đak... Bojan Krišto, bivši direktor Aerodroma

Londonski đak... Bojan Krišto, bivši direktor Aerodroma

Aerodrom „Nikola Tesla" platio je 25. novembra ove godine 106.180 dinara za avionsku kartu kojom je Bojan Krišto, preko aerodroma u Budimpešti, pobegao u London! Press je juče došao do bankarskog izvoda Aerodroma na kome se vidi da su ove pare isplaćene pod šifrom: „Id - 129629/avio karta B. K." (pogledajte faksimil).

Izvor Pressa iz finansijske službe Aerodroma kaže da je ovu isplatu najverovatnije Krišto sam sebi odobrio neposredno pre nego što je 25. novembra oko podneva napustio svoj kabinet. Krišto, je bio prinuđen da podnese ostavku kada je Press otkrio da je u junu sam sebi isplatio 880.226 dinara.

Kolima do Mađarske

Kako tvrde naši sagovornici, Krišto je Srbiju napustio službenim automobilom, a u London je odleteo sa aerodroma u Budimpešti pošto je hteo da izbegne neprijatan susret sa zaposlenima na beogradskom aerodromu. Sudeći prema astronomskoj ceni karte, Krišto je u London odleteo biznis klasom neke od velikih svetskih kompanija.

- Vozač Bojana Krišta se sa službenim automobilom na Aerodromu pojavio narednog dana, 26. novembra. Bio je vidno uzrujan, a auto je bio toliko prljav i blatnjav da je odmah poslat na pranje. Prema informacijama koje imamo, Krišto je automobilom otišao do Budimpešte, gde ga je čekala avionska karta za London... - kaže naš sagovornik.

FAKTI

- Bojan Krišto sam sebi u junu isplatio 880.226 dinara

- Najbližim saradnicima isplatio plate veće od 500.000 dinara

- Krišto je zvanično podneo ostavku 25. novembra

- Istog dana njegov otac Ivan Kazimir Krišto vratio je 362.379,68 dinara koje je Bojan uzeo na ime bonusa

- Pored Krišta, bonus su na račun Aerodroma vratili i njegovi saradnici

Pokušaji novinara Pressa da na Aerodromu juče dobiju zvanično objašnjenje ovog, najnovijeg rasipanja državnog novca ostali su uzaludni. Zamenik generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla" i najbliži Krištov saradnik Velimir Radosavljević uporno nas je izbegavao, a Aerodrom nam je poslao samo nemušto saopštenje.

„Dana 25. novembra 2008. godine niko gospodinu Krištu nije odobrio nikakvu, pa ni pomenutu akontaciju, niti mu je ona isplaćena... S obzirom na činjenicu da je u toku detaljna analiza dokumenata za službena putovanja gospodina Krišta, po završenoj analizi ćemo vas ljubazno o svemu izvestiti", stoji u saopštenju.

Na naknadno pitanje kako je onda moguće da na bankarskom izvodu Aerodroma stoji stavka „aviokarta B. K.", nismo dobili nikakav odgovor.

Inače, Aerodrom „Nikola Tesla" je u prethodnih godinu dana, u više navrata, preko agencije „Nemesis" plaćao astronomske sume za Krištove avionske karte i luksuzna putovanja. Tako je 6. avgusta kupljena karta za let do Ciriha po ceni od neverovatnih 178.643 dinara! Takođe, Bojan Krišto i njegov saradnik Dragan Nestorović putovali su 16. jula ove godine za Madrid, naravno o trošku Aerodroma, a za taj put je plaćeno čak 268.326 dinara!

Kako saznajemo, policija istražuje sumnju da je Krišto preko „preskupih putovanja" zapravo nezakonito izvlačio pare iz Aerodroma. U agenciji „Nemesis" tvrde, međutim, da su oni sami radili onako kako je od njih traženo.

„Izvlačenje para"

- Možda se vama čini da su karte skupe, ali cena zavisi od toga šta hoćete i da li ste kartu rezervisali ranije ili uoči odlaska. Konkretno, što se tiče Ciriha i iznosa od 178.643 dinara, ne znam kako su oni pravdali troškove avio-prevoza samo za Krišta, ali je od nas traženo da nabavimo dve avionske karte. Jednu za Krišta, a drugu za poslovnog partnera Konstantina Savićevića. Let je bio iz Beograda za Cirih preko Diseldorfa, gde je taj gospodin i izašao. Krišto je potom nastavio put do Ciriha i vratio se preko Minhena. Što se tiče Madrida, Krišto i Nestorović ne samo da su leteli biznis klasom, već je cena karte bila skuplja, jer se išlo na jedan dan, što automatski i više košta... - objašnjava direktorka agencije „Nemesis" Vesna Borozan. Na pitanje kako je baš njihova agencija izabrana da sarađuje sa Aerodromom, ona kaže da sa Krištom radi još od vremena dok je on bio u „Lutriji".

HIT DANA:

Krištovo noćenje s doručkom - 761 evro!

Bojan Krišto je preko agencije „Nemesis" plaćao i ogromne hotelske račune. Tako je, na primer, Aerodrom za samo jedno Krištovo noćenje s doručkom u hotelu „Hilton park lejn" u Londonu 14. jula ove godine platio čak 60.000 dinara. Po kursu koji je važio tada (78,8), to je čak 761 evro! Valja znati da u Londonu ima odličnih hotela u kojima noćenje s doručkom košta manje od 250 evra.

Vesna Borozan, direktorka agencije „Nemesis", objašnjava:

- Tačno je i da je Krišto spavao u tom veoma skupom hotelu, ali mi nismo mogli da pronađemo jeftiniji, jer nije bilo slobodnih mesta u drugim hotelima... Mislim da se u to vreme održavao neki važan skup u Londonu i da je bila velika gužva tamo...

U finansijskoj službi Aerodroma „Nikola Tesla" rečeno nam je da je u poslednjih godinu dana ovakvih astronomskih uplata bilo na desetine!

Нема коментара: