brojač poseta

субота, 29. новембар 2008.

ZORANU LILIĆU 2 PLATE I 2 AUTA!

Bivši predsednik SRJ i novopostavljeni predsednik Upravnog odbora „Puteva Srbije", koga je SPS postavio na ovu funkciju, dobijaće iz budžeta oko 200.000 dinara i imaće na raspolaganju dva automobila!

Zoran Lilić, bivši predsednik SRJ

Može da pomogne u kulturi, politici i gradnji puteva... Zoran Lilić, bivši predsednik SRJ

Bivši predsednik SRJ Zoran Lilić, koji je na zahtev SPS-a izabran za predsednika Upravnog odbora „Puteva Srbije", mesečno će iz budžeta dobijati oko 200.000 dinara, imaće dva kabineta i dva automobila na raspolaganju!

Kao bivši predsednik, Lilić iz budžeta dobija 105.000 dinara (80 odsto plate aktuelnog predsednika), dok će u „Putevima" dobiti još 81.829 dinara, uz pravo na kancelariju i automobil.

SPS: Stručnjak!

Lilić je krajem septembra od Vlade Srbije tražio da mu, prema Zakonu o predsedniku republike, dodeli kancelariju, auto, vozača i sekretara, i on je prvi i jedini predsednik koji je tražio beneficije na osnovu zakona. U obrazloženju je naveo da želi da „pomogne državi koliko može, da ima veliko iskustvo na međunarodnom planu, kao i da je tokom karijere ostvario dobre diplomatske kontakte".

Sam Lilić nije bio dostupan novinarima Pressa da bi nam odgovorio da li će koristiti i sve beneficije bivšeg predsednika i predsednika UO „Puteva". Na Lilićeve telefone javljala se „sekretarica".

- Pobogu, ne možete da razgovarate s njim jer je van Beograda! Probajte u ponedeljak - kaže „sekretarica".

Lilić na kafi kod premijera

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić predstavio je juče premijeru Mirku Cvetkoviću nove predsednike UO JP „Putevi Srbije" i „Železnice Srbije" Zorana Lilića i Zorana Anđelkovića, saopštilo je ovo ministarstvo. S druge strane, sekretarica Lilića tvrdila je tokom jučerašnjeg dana da je on van Beograda.

U saopštenju se navodi da su Mrkonjić, Lilić i Anđelković s premijerom razgovarali i o velikim projektima koji su prioriteti Vlade u sledećem periodu. Tema razgovara bili su i železnički Koridor 10 i radovi na budućoj novoj železničkoj stanici Prokop.

Advokat Veljko Đelić, koji je u ime Zorana Lilića tražio da mu Vlada obezbedi sve pogodnosti koje treba da ima kao bivši predsednik, kaže za Press da još nije dobio nikakav odgovor.

- Kada stigne odgovor Vlade Srbije na zahtev koji smo poslali, na Liliću je da odluči hoće li koristiti sve privilegije kao bivši predsednik i sve beneficije kao predsednik UO „Puteva" - rekao je Đelić.

Povodom imenovanja Lilića šef poslanika SPS-a Branko Ružić kaže da su „socijalisti uvek na odgovorne funkcije predlagali stručnjake".

- Postavljanje Lilića na mesto predsednika UO „Puteva" mnogo će više pomoći tom javnom preduzeću nego njemu. Lilićeve sposobnosti iskazane su u dobroj komunikaciji s Libijom i drugim državama s kojima je ostvarena aktivna privredna, kulturna, pa i politička saradnja - hvalio je Ružić.

Upitan da li će se Lilić odreći privilegija koje prate bivšeg šefa države, Ružić je naveo da ono što zakon propisuje o privilegijama ne znači da se sprovodi i u praksi.

DS: Da vidimo Zorana

Portparol DS-a Jelena Trivan ne želi da komentariše „pojedinačna kadrovska rešenja", uz napomenu da će se tek videti kako će se Zoran Lilić pokazati. Komentarišući imenovanje Lilića, lider SNS Tomislav Nikolić upitao je „što je Zoran Lilić gori od Ivice Dačića".

- Šta mislite o imenovanju Dačića za ministra policije?! Što je Lilić gori od Dačića?! Prihvatite Dačića, prihvatite sve socijaliste - kaže Nikolić.

Нема коментара: