brojač poseta

недеља, 23. новембар 2008.

STARO SELO CRNA TAČKA!

Na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane, na deonici od samo jednog kilometra, ove godine dogodilo se pet teških saobraćajnih nesreća u kojima je povređena 21 osoba

s1

Ukleto mesto... Pet teških nesreća za samo godinu dana

Deonica autoputa Beograd-Niš u ataru Starog Sela kod Velike Plane postala je ukleta za vozače! Na deonici dugoj jedan kilometar od početka godine dogodilo se pet teških saobraćajnih nesreća u kojima je povređena 21 osoba! U policiji kažu da ovoj deonici nema crnih tačaka i da su uzrok nesreća nepažnja vozača i izletanje životinja kroz zaštitnu ogradu.

CRNA LISTA SVE DUŽA

- 26. januar 2008. Dragan Jočić, ministar unutrašnjih poslova, i vozač Mirko Damnjanović teško povređeni na autoputu kod Velike Plane kada je njihov džip naleteo na psa

- 2. oktobar - Na autoputu između Velike Plane i Smedereva došlo do lančanog sudara triju autobusa „Niš ekspresa" i tom prilikom povređeno je sedam putnika.

- 9. novembar - Dvanaestoro dece iz Kragujevca povređeno je na autoputu kod Velike Plane kada je kombi prilikom preticanja udario u minibus koji je prevozio male karatiste i četiri roditelja.

- 11. novembar - Trudnica Svetlana Vučković, njeno troje dece i vozač kamiona povređeni u nesreći na autoputu kod Smedereva kada je grčki šleper udario otpozadi „folksvagen" u kojem se nalazila Svetlana.

Na ovom mestu u januaru ove godine teško je povređen ministar policije Dragan Jočić! Sedmoro radnika „Petrohemije" povređeno je u lančanom sudaru autobusa u oktobru, a dvanaestoro dece povređeno je početkom novembra u udesu kombija i minibusa. Pored ta tri sudara, kod Starog Sela su se u 2008. dogodile još dve teške saobraćajne nesreće! Takođe, nedaleko od Velike Plane pre desetak dana teško je povređena trudnica i njeno troje dece u sudaru sa šleperom!

- Deonica autoputa kroz opštinu Velika Plana dugačka je oko 30 kilometra i ne razlikuje se od ostalih na autoputu Beograd-Niš. Nema oštećenja kolovoza ni neadekvatne signalizacije, ničeg neuobičajenog što bi eventualno dovelo do saobraćajne nesreće. Na ovom delu autoputa nema ni većih krivina. Recimo, na autoputu kroz Smederevo postoji takozvana turska krivina između Vodnja i Kolara koja je znatno opasnija od drugih na delu autoputa kroz Veliku Planu, ali se tu ne dešavaju tako često nesreće - kaže Milisav Dimitrijević, načelnik saobraćajne policije u Smederevu.

s2

Jočićeva kob... Ovde je nastradao bivši ministar policije

On je potvrdio da se najveći broj teških nesreća na autoputu kroz Veliku Planu dogodio u ataru Starog Sela.

- Od početka godine na deonici dugoj svega jedan kilometar dogodilo se pet saobraćajnih nesreća u kojima je teško povređeno deset, a lakše 11 osoba. Ni u ataru Starog Sela nema oštećenja kolovoza ni crnih tačaka. Put je uglavnom prav i pregledan. Nažalost, ovde su nesreće česte - kaže Dimitrijević i dodaje:

- Najveću opasnost na ovom delu autoputa, pored nepažnje vozača, predstavljaju divljač i domaće životinje koje izlaze na put kroz oštećenu ogradu. Nekoliko nesreća, među kojima je i ona u kojoj je teško povređen ministar Jočić, dogodilo se zbog izletanja životinja na put. I statistika kaže i da je u prvih deset meseci ove godine na autoputu kroz Veliku Planu bilo triput više saobraćajnih nesreća koje su se dogodile zbog izletanja životinje nego u prošloj godini. Nekoliko puta poslali smo dopis preduzeću „Srbija put" da popravi i obezbedi ogradu kako bi se sprečile nesreće.

s3

Lančane nesreće... U sudaru tri autobusa, sedmoro teško povređenih

Na autoputu kroz opštinu Velika Plana u prošloj godini dogodilo se 98 saobraćajnih nesreća.

- Prošle godine na toj deonici poginulo je pet, teže povređeno je 11 osoba i isto toliko zadobilo je lakše povrede. U ovoj godini na delu autoputa kroz Veliku Planu poginule su četiri osobe, ali je 17 osoba teško povređeno i 44 osobe su zadobile lakše povrede - kaže Milisav Dimitrijević.

Нема коментара: