brojač poseta

субота, 08. новембар 2008.

SPECIJALCI ČUVAJU NOLETA!

Zbog pretnji albanskih terorista, Novaka Đokovića, kad god je u Srbiji, danonoćno obezbeđuju pripadnici elitne Protivterorističke jedinice

Ništa ne prepuštaju slučaju... Pripadnici PTJ nedavno pre snimanja za „Ideu“ pretražili kompletnu lokaciju

Ništa ne prepuštaju slučaju... Pripadnici PTJ nedavno pre snimanja za „Ideu" pretražili kompletnu lokaciju

Najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, kad god je u Srbiji, danonoćno obezbeđuju specijalci iz elitne Protivterorističke jedinice MUP-a, otkriva Press! Đokoviću je ovo obezbeđenje dodeljeno pošto je naša policija od britanskih obaveštajaca dobila podatke da bi albanski ekstremisti mogli da pokušaju napad na popularnog Noleta!!!

Jedan od najviših funkcionera MUP-a Srbije, koji je insistirao na anonimnosti, kaže za Press da je Novak Đoković, kao veliki srpski patriota, prvi put zasmetao Albancima tokom posete Srbima na severu Kosova, početkom aprila ove godine. Tada je Đoković tamošnjim Srbima poklonio sanitetsko vozilo za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Sve počelo od Mitrovice

- Novakov odlazak na Kosovo, neposredno posle nelegalnog samoproglašenja nezavisnosti, oduševio je Srbe. Naravno, to se nikako nije dopalo Albancima koji su ga tada uzeli „na zub" i fiksirali kao veliki problem. Postoje indicije, do kojih je došla britanska tajna policija, da neki od albanskih terorista ozbiljno razmišljaju o napadu na Noleta! - otkriva naš izvor. On dodaje da je „albanska pretnja provaljena kada je Đoković u julu igrao na turniru u Vimbldonu".

PTJ - Najbolji srpski specijalci

Protivteroristička jedinica MUP-a Srbije je najrespektabilnija jedinica MUP-a Srbije, obučena za najkomplikovanije zadatke na kopnu, u vodi i vazduhu. Osnovana je 2003. u okviru Žandarmerije, a dve godine kasnije izdvojena je kao posebna jedinica u koju ulaze samo fizički i mentalno najsposobniji specijalci.

Uža specijalnost PTJ su krizne situacije poput kidnapovanja, oslobađanja talaca, prevencija terorizma, hapšenja i ekstradicije od najvišeg rizika. Zadatke pripadnicima PTJ izdaje direktor policije ili ministar.

- Tada su Britanci prvi put dobili informaciju da ekstremni Albanci imaju nameru da Noleta kao najpoznatijeg Srbina kidnapuju. To bio znak za uzbunu! Naprosto, ni mi, ni kolege iz Britanije, nismo smeli ništa da rizikujemo... Britanci su tada o svemu obavestili Novakovu porodicu, ali i naše i strane obaveštajne službe. Bogu hvala, Novaku se tada u Londonu ništa loše nije dogodilo. Ali, bez obzira na to mi smo izvršili detaljnu bezbednosnu procenu i odlučili da mu dodelimo obezbeđenje kada se nalazi u Srbiji... - priča izvor Pressa.

Kako saznajemo, policijski specijalci su obezbeđivali i meč naše teniske reprezentacije u Dejvis kupu, koji je letos odigran u Slovačkoj, a na kome je igrao i Đoković. Tada je, uz saglasnost Slovaka i predsednika TSS Bobe Živojinovića, sa našim teniserima otputovalo i nekoliko pripadnika PTJ.

- Naši momci nisu imali mnogo posla i super su se slagali sa igračima. Novak im je rekao da su toliko fizički spremni da bi bez problema mogli da mu sparinguju... Posle „druženja" u Slovačkoj Đoković je nekoliko puta posetio i bazu policijskih specijalaca u Beogradu - otkriva sagovornik Pressa.

Samo vrhunski specijalci

Jedan od pripadnika PTJ kaže da Novaka čuva samo nekoliko „probranih" vrhunskih specijalaca i da do sada nije bilo nikakvih problema.

Tako je govorio Novak Đoković

Novak Đoković ne govori gotovo nikad o politici, ali je vrlo emotivno reagovao nakon samoproglašenja nezavisnosti Kosova:

- Nemam, niti ću ikada imati razumevanje za kosovske Albance i njihov potez jednostranog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine! Ne razumem kosovske Albance, niti uopšte želim da razmišljam u tom pravcu! Kosovo je bilo Srbija, za mene je i dalje Srbija, i uvek će biti Srbija! Moj otac je rođen tamo, većina moje familije živela je više od 30 godina na Kosovu. Mnogo puta sam posećivao Kosovo i obilazio crkve. Ne možete da zamislite koliko crkava imamo, koliko spomenika, istorijskih znamenja... Ja jednostavno ne mogu da zamislim da Kosovo nije u Srbiji. Moja pozicija je vrlo jasna: uvek ću Kosovo smatrati delom Srbije, što ono i jeste. Ono je srce Srbije - rekao je tada Đoković posle proglašenja lažne albanske države.

- Đoković ne dolazi često u Srbiju, a kada dođe, to je na dva, tri dana, tako da nije nikakav problem voditi računa o njegovoj bezbednosti. Kada je nedavno snimao reklamu za „Ideu" PTJ je detaljno proverila kompletan teren oko lokacije snimanja... Novak se i ne kreće po nekim rizičnim mestima, ne izlaže se opasnosti, tako da je pravo zadovoljstvo obezbeđivati dečka koji je idol nacije. Saleću ga samo obožavatelji, naročito devojčice, a u takvim situacijama mi se ponašamo krajnje uzdržano, da nas ne „provale" - kaže kroz smeh ovaj specijalac. On dodaje da PTJ brine o Novaku od trenutka kada on sleti na beogradski aerodrom, pa sve do napuštanja Srbije. Ko ga čuva inostranstvu, da li privatno obezbeđenje ili policije i tajne službe drugih zemalja, u našem MUP-u ne znaju.

Нема коментара: