brojač poseta

четвртак, 20. новембар 2008.

SPASLA SINA A ONA SE UGUŠILA

Mira Protić (37) iz Kraljeva u poslednji čas iznela iz zapaljenog stana sina Andriju (4), stradala kada je pokušala da ugasi požar

s

Mesto nesreće... Požar izbio na šestom spratu zgrade u Kraljevu

Mira Protić (37) iz Kraljeva, majka četvoro dece, izvukla je u poslednji čas iz zapaljenog stana svog četvorogodišnjeg sina Andriju. Nesrećna žena vratila se u stan i pokušala da ugasi požar, ali se ugušila od ugljen monoksida. Istraga je utvrdila da su požar u stanu porodice Protić u naselju Moše Pijade izazvale neispravne instalacije.

Mirine komšije kažu da je požar izbio u sredu oko 18.30 časova na šestom spratu zgrade, u stanu broj 66. Mira je uletela u zapaljeni stan i iznela malog Andriju.

- Iz njenog stana izbijao je gust dim. Uspela je izađe sa detetom bukvalno u poslednji čas! Andriju je odnela kod komšija. Rekla im je da su njene ćerke Milica (8) i Ana (15) u školi, dok je muž Milan bio na poslu. Ne znamo zašto se vratila u stan koji je bio pun dima, a vatra se širila velikom brzinom. U međuvremenu su došli vatrogasci. Kada je požar ugašen, pronađeno je telo nesrećne Mire - pričaju komšije.

Prvi komšija Radosav Stevanović kaže da je pokušao sa spase Miru, ali da nije mogao da priđe njenom stanu.

- Ovo je strašno! Ne mogu da zaboravim Mirin vrisak kada je izašla sa detetom. Ona je heroj! Ne znam kako je uopšte uspela da izađe iz zapaljenog stana. Onda se vratila tamo. Krenuo da je spasem, ali ništa nisam mogao da uradim. Na vratima sam osetio strašan udar dima i gasova koji su me bukvalno bacili na pod. Nekako sam se vratio do svog stana, tu smo morali da sačekamo vatrogasce - kroz suze kaže Stevanović.

slika

Ukraden PP aparat!

Na spratu na kojem je izbio požar, kao i u većini zgrada u Kraljevu, nema obavezne zaštite od požara. Protivpožarni aparat i crevo za vodu odavno su ukradeni!

- Mogla je da se dogodi velika tragedija! Zgrada ima deset spratova, u njoj živi nekoliko stotina ljudi - pričaju stanari ove zgrade.

Njegova supruga Biljana i tašta Radmila Vrbić kažu da je prekjuče oko 18.30 časova Mira zazvonila na njihova vrata i rekla: „Gori mi stan, tetka Rado, spasavajte". Kad su Radmila i Biljana otvorile vrata, Mira je ubacila dete i otrčala ka svom stanu. Više je nisu videli.

- Kako smo mogli da je spasemo, kako? - nemoćno je širila ruke Rada Vrbić.

Komšije kažu da je Mira živela sa suprugom i troje dece.

- Mira je godinama bila bolesna, ostala je i bez posla u „Magnohromu". Mučila se da iškoluje decu. Iz prvog braka ima ćerku koja se nedavno udala, iz drugog Anu, a u braku sa Milanom ima Milicu i Andriju. Milan radi u „Čistoći" i po dve smene kako bi prehranio porodicu - pričaju komšije.

Kako Press saznaje, požar je izbio u spavaćoj sobi, a uzrok su neispravne instalacije.

- Utvrđeno je da je na jednoj od utičnica došlo do kratkoj spoja, što je izazvalo požar. Stan porodice Protić potpuno je uništen, dok ostali stanovi nisu pretrpeli štetu i niko od ostalih stanara nije povređen - rekao je izvor Pressa blizak istrazi.

Нема коментара: