brojač poseta

субота, 01. новембар 2008.

PUKANIĆA UBILI CRNOGORCI?!

Istraga srpske i hrvatske policije pokazala da su naručioci ubistva vlasnika „Nacionala" Ive Pukanića najverovatnije crnogorski „duvanski mafijaši" protiv kojih je Pukanić trebalo da svedoči u Bariju

Crna Gora bi mogla više da se uključi u rasvetljavanje ubistva Pukanića... Dačić i Veljović

Istraga o ubistvu vlasnika zagrebačkog „Nacionala" Ive Pukanića vodi pravo do crnogorske „duvanske mafije", koju je Pukanić raskrinkao u svojim novinama, kaže izvor Pressa iz vrha MUP-a Srbije.

Otkrivena petorica ubica!

Hrvatska policija podigla je krivične prijave protiv pet osoba zbog ubistva Iva Pukanića. Trojica su državljani Hrvatske, jedan Srbije, a jedan ima dvojno državljanstvo, Hrvatske i BiH. Krunoslav Borovec iz hrvatske policije rekao je sinoć da su „prve tri osobe prebačene u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu", a da se preostale dve nalaze u bekstvu.

- Za učestvovanje u ubistvu sumnjiči se još nekoliko nepoznatih osoba čiji će se identiteti utvrditi u nastavku istrage. Protiv njih su takođe podnete krivične prijave zbog pomaganja u izvršenju dela - rekao je Borovec.

Policija BiH uhapsila je u četvrtak posle podne Elvisa Hadžića (35) iz Velike Kladuše zbog sumnje da je umešan u ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Prema nezvaničnim informacija, Hadžić je osoba sa fotorobota hrvatske policije i on je najverovatnije dovezao motor sa eksplozivom u dvorište redakcije „Nacionala".

Hrvatska policija je, kako saznajemo, već poslala zahtev Crnoj Gori da ispita osobe za koje se sumnja da imaju veze sa ubistvom Pukanića.

Duvanski zločin

- Sve ukazuje na to da ovo ubistvo ima direktne veze s „duvanskom mafijom". Tužilaštvo u Bariju potvrdilo je da je Pukanić trebalo da bude njihov ključni svedok, a uhapšeni Svetozar Đurović, kum Joce Amsterdama, bio je na direktnoj vezi s crnogorskim „duvanskim mafijašima"... - otkriva naš sagovornik.

Kako saznajemo, ni hrvatska ni srpska policija nemaju nikakve tragove koji bi vodili ka Joci Amsterdamu i on, bar zasad, nije predmet istrage.

- Slobodan Đurović jeste Jocin kum, ali je za ovaj slučaj važnije to što su on i njegova dva brata najmoćniji i najbogatiji Barani s bezbednosno interesantnim kontaktima. Oni su na različite načine pomagali i vladajuće partije u Crnoj Gori... - otkriva sagovornik Pressa.

O vezama kriminalaca iz Srbije sa ubistvom Pukanića i „crnogorskim tragovima" juče su govorili i ministar Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović. Ministar Dačić je potvrdio da dvojica uhapšenih Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović imaju veze sa Sretenom Jocićem, ali...

- Tačno je da su uhapšeni povezani sa Jocićem, ali nema indicija da je on bilo kako povezan sa ubistvom Pukanića... Operativni podaci koje smo razmenili s Hrvatskom značajni su za rešavanje ovog slučaja, a naše informacije dovele su do jednog broja osumnjičenih. Inače, biće još akcija u regionu - rekao je Dačić. On nije želeo detaljnije da komentariše saznanja da je crnogorska mafija umešana u ubistvo Pukanića:

- Očekujem da se Crna Gora malo više uključi u razrešenje ovog slučaja... - istakao je Dačić.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da MUP nije dobio zvaničan zahtev da obavi razgovor sa Sretenom Jocićem, a na pitanje da li je on u Srbiji, odgovorio je sa: „Verovatno jeste."

Na drugoj strani, advokati Stanka Subotića Caneta, koga je nedeljnik „Nacional" optužio za ubistvo Pukanića, tvrde da on nema „nikakve veze sa zločinom".

- Subotić nije krivično osuđivan, iako ima 50 godina, što znači da nije sklon vršenju krivičnih dela i teško je pretpostaviti da je zbog pisanja „Nacionala" odlučio da ubije Pukanića - rekao je Subotićev advokat Radoslav Tadić.

Cane čuo za Jocu?!

Advokat Tadić je istakao i da je Subotić „možda čuo" za Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji se u medijima povezuje sa ubistvom Pukanića, ali da se Subotić i Jocić nikada nisu upoznali niti sreli. Subotićev advokat je dodao da njegov klijent ne poznaje nikoga od uhapšenih zbog ubistva Pukanića.

Нема коментара: