brojač poseta

четвртак, 13. новембар 2008.

PREVARANTI NAPLAĆUJU PARKING!

Na nekoliko parkinga u gradu pojavili su se lažni kontrolori koji građanima naplaćuju ostavljanje vozila. "Parking servis" apeluje na Beograđane da paze kome daju novac

Na nekoliko javnih parkirališta u gradu pojavili su se lažni parking kontrolori, navodni "radnici" Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis" koji neupućenim građanima naplaćuju ostavljanje vozila i po nekoliko stotina dinara!

BAHATI NARODNI POSLANICI

Zanimljivo je da odmah pored parkirališta "Parking servisa" narodni poslanici ispred Skupštine Srbije svoja vozila parkiraju na trotoare, kao i pored same skupštine na betonskom šetalištu! Za desetine automobila narodnih poslanika kao da i ne postoji zakon i saobraćajni propisi. Garaža "Pionirski park", koja je od skupštine udaljena samo za širinu ulice, najčešće zvrji prazna jer narodni poslanici ne žele da plate parking po započetom času.

"Divljih" kontrolora najčešće ima na otvorenim parkiralištima kod Studentskog trga, u blizini Narodne skupštine, kao i kod Centra "Sava". Oni rade u "civilnoj odeći" i naplaćuju obeleženi parking prostor, a po potrebi i neobeležena parkirališta.

I policija nemoćna?

- Prišao mi je dečko i tražio novac za parking, a ja sam mu dao. Imao sam neke obaveze u gradu, a kada sam se posle nekoliko sati vratio na parking ugledao sam kaznu zakačenu za retrovizor! Odamh sam pronašao kontrolora "Parking servisa" i počeo da se svađam s njim, ali sam u tom trenutku shvatio da to nije onaj mladić koji mi je naplatio parking. Ispred mene je stajao kulturni i uniformisani radnik "Parking servisa" koji mi je pokazao svoju legitimaciju. Tada sam shvatio da sam prevaren, ali lažnog kontrolora više nije bilo u blizini - požalio se redakciji Pressa jedan od prevarenih građana.

Radenko Vuković, direktor sektora za poslove razvoja i organizaciju parking kontrole u JKP "Parking servis", kaže za Press da su lažni kontrolori svakodnevno dobro organizovani, rade u grupi i da su često pijani.

- Oni znaju da budu veoma agresivni kada im se naši radnici suprotstave i pokušaju da ih oteraju sa parkirališta, kao i prema vozačima koji neće da plate. Pre nedelju dana čak su jednom našem radniku i pretili kod Narodne skupštine. Na teren je izlazila i policija, kao i inspekcija koji su od lažnih kontrolora uzeli podatke iz lične karte i udaljili ih sa parkirališta - objašnjava Vuković.

Prema njegovim rečima, nelegalni kontrolori su se tada uplašili, ali su se na svoja radna mesta" uredno vratili posle sedam dana.

Naplaćuju koliko hoće

- Ti ljudi parking najčešće naplaćuju po našim važećim cenama, ali se desi i da uzmu i više para. Međutim, u nekim slučajevima Beograđani im čak ostavljaju i ključeve od svojih automobila da im preparkiraju vozila na parkirališta kada se neko pomeri sa njega! Apelujemo na vozače da im ne daju novac, jer jedini koji mogu da naplate parking prostor na našim parkiralištima su radnici "Parking servisa" - rekao je Vuković.

On dodaje da nadležni iz "Parking servisa", kao i njihovi radnici na terenu, nemaju nikakve ingerencije da zavode red na parkiralištu, jer su oni zaduženi samo za naplatu parking prostora.

- Radimo sve što je u našoj moći kako bi sprečili nelegalnu naplatu. Baš iz tog razloga ukinuli smo ručnu naplatu parkiranja - kaže Vuković.

Нема коментара: