brojač poseta

понедељак, 10. новембар 2008.

Potraga za Mladićem i pomagačima

U Valjevu i okolini sprovedena opsežna akcija potrage za haškim beguncem Ratkom Mladićem i njegovim pomagačima.

Pripadnici žandarmerije završili su pretres porodičnih kuća valjevskih industrijalaca Vidoja i Vladislava Vujića i njihove PVC stolarije. Portparol tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić potvrdio je da je pretraga žandarmerije deo sveobuhvatne akcije za lociranje i hapšenje preostale dvojice haških optuženika.

Izvori B92 navode da se istražuje i ko su eventualni pomagači u skrivanju Mladića, kao i oni za koje se sumnja da mu finansijski pomažu u bekstvu.

Žandarmi su u kućama braće Vujić pregledali svaki papir i sve porodične fotografije, a Vidoju Vujiću nije bilo dozvoljen kontakt sa novinarima.

On je izjavio da je pre nekoliko dana finansijska inspekcija kontrolisala poslovanje kompanije.

Brojnim TV ekipama i novinarima koji su se okupili pred kompanijom Vujić nije bilo dozvoljeno da koriste kamere i druge foto-aparate za snimanje akcije.

Inače, Vidoje i Vladislav Vujić su u dobrim odnosima sa liderima više političkih stranaka u Srbiji, a Vladislav je bio i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke da bi se posle raskola opredelio za Tomislava Nikolića i naprednjake

Vest objavljena na gradskom portalu

Na gradskom portalu www.ugradu.info objavljena je vest da su "oko 10 sati fabriku prozora i upravnu zgradu kompanije 'Vujić-Valjevo', u prigradskom Novom naselju, zaposeli pripadnici Žandarmerije, naoružani automatskim puškama".

Dodaje se da je, prema nezvaničnim izvorima, "u toku pretraživanje poslovnih prostorija i pogona", te da se "rad u fabrici odvija normalno". Tu vest agenciji Beta potvrdili su izvori iz Vujićeve fabrike PVC stolarije, koja se takođe pretresa.

Pripadnici Žandarmerije, koji su došli u nekoliko službenih džipova, novinarskim ekipama ne dozvoljavaju ulazak u fabrički krug.

U toku akcije postavljen je i video klip na sajtu "Jutjub", najverovatnije snimljen kamerom mobilnog telefona, ali je taj klip u međuvremenu skinut i nije dostupan.

Na njemu su se videli pripadnici Žandarmerije, naoružani puškama, koji obezbeđuju fabrički krug, proizvodne pogone i upravnu zgradu kompanije "Vujić-Valjevo".

U kadru su bili i predstavnici kompanije, a možda i vlasnik Vidoje Vujić, verovatno u grupi saradnika, kako izlaze iz upravne zgrade.

Prema istim izvorima, Žandarmerija je blokirala i porodične kuće braće Vidoja i Vladislava Vujića, koje su nalaze u blizini fabrike PVC stolarije u Novom naselju.

Ti izvori agencije Beta kažu da je u kompaniji "Vujić" pre desetak dana bila inspekcija koja je kontrolisala poslovanje, ali ne isključuju ni mogućnost da se ta akcija eventualno može dovesti i u vezu sa potragom za pomagačima Ratka Mladića.

Agenciji Tanjug je rečeno iz Akcionog tima za lociranje i hapšenje preostale dvojice haških begunaca Gorana Hadžića i Ratka Mladića da je reč o jednoj u nizu akcija koje će biti preduzete radi lociranja i hapšenja haških optuženika, ali i njihovih pomagača.

Нема коментара: