brojač poseta

недеља, 30. новембар 2008.

PIRELI - KALENDAR ZA VIP KAMIONDŽIJE

Legendarni „Pirelijev" kalendar odavno je prevazišao skromnu i sasvim banalnu ideju svojih tvoraca, koji su 1964. godine rešili da radničkoj klasi ponude jeftinu zidnu zanimaciju s 12 provokativnih fotografija - kalendar, kao i još toliko sličnih u bogatoj „kamiondžijskoj" ponudi

s1

Leto pod Goricom... Marija Vujović i Nina Morić jedine sa ovih prostora na kalendaru

Međutim, kada je koju godinu kasnije poslovodstvo „Pirelija" odlučilo da za taj posao angažuje vrhunske fotografe, koji su, razume se, zahtevali da rade s vrhunskim modelima i da imaju potpuno odrešene ruke u izboru tema i lokacija za snimanje, nastalo je ono što se danas doživljava kao stvar prestiža: pozirati za njega i imati ga u kolekciji.

Naime, osim 1967. godine, kada nije objavljen, i perioda od 1974. do 1983. godine, kada nije rađen zbog velike recesije i finansijske krize, najslavnija ženska imena stala su pred objektive promovišući slavne proizvođače pneumatika, ali, ipak, ponajviše sebe. Tematski se, naravno, svaki razlikuje od prethodnog i snima se na najatraktivnijim lokacijama širom sveta.

Žizel Bundšen

Najplaćenija... Žizel Bundšen

Šta zaista znači biti cica s famoznog kalendara, najbolje svedoči izjava Kejt Mos, jedne od najpopularnijih i svakako najplaćenijih manekenki svih vremena, „da najvećim uspehom smatra upravo poziranje za „Pireli"!

s3

Afrika... Kalendar za 2009.

Štaviše, muza kalendara za 2007. godinu bila je ni manje ni više nego Sofija Loren, koja je u osmoj deceniji života pristala da pozira.

Naravno, osim svega pobrojanog, jedan od svakako najvećih kurioziteta jeste činjenica da se kalendar štampa u 30.000 primeraka i šalje se isključivo poslovnim partnerima firme i ograničenom broju VIP pretplatnika.

s4

Borba... Priroda u Africi

Jedine devojke koje su se s naših prostora pojavile u kalendaru zasad su prelepa manekenka rodom iz Podgorice Marija Vujović i njena hrvatska koleginica Nina Morić.

s5

Žena guma... Naomi Kembel

Evo tek nekoliko njih s podugačkog spiska najpoznatijih „Pirelijevih" modela: Kira Čaplin (unuka Čarlija Čaplina i top-model), Žizel Blundšen, Adriana Lima, Kajli Minog, Sindi Kraford, Linda Evanđelista, Naomi Vots, Penelope Kruz, Kejt Mos, Hajdi Klum, Isabel Fontana, Nina Morić, Marija Vujović, Nađa Auerman, Džamila Dijaz, Naomi Kempbel, Hilari Svonk, Lui Dilon, Filipa Hamilton, Julija Stegner.

Нема коментара: