brojač poseta

понедељак, 17. новембар 2008.

LOPOVI POKRALI FMP U SLOVENIJI

Čović: To je bila oružana pljačka sudija Pehara i Muhvića, pustili su igrače Heliosa da nas biju, Pniniju su dobacivali da je Židov. Došlo mi bilo da „prođem" kroz njih

s

Pretili im, psovali ih i vređali... Sportski direktor FMP-a Ratko Radovanović i predsednik kluba Nebojša Čović

Predsednik FMP Nebojša Čović kaže da su „panteri" izgubili meč 8. kola NLB lige od Heliosa (96:82) u Domžalama klasičnom „oružanom pljačkom", koju su izvršili sudije Dražen Pehar i Dubravko Muhvić.

Hrvatski par je u poslednjem minutu pri rezultatu 78:75 srpskom timu svirao čak četiri tehničke greške, što je domaćin iskoristio i slavio ubedljivim rezultatom. Takođe, isključeni su trener beogradskog tima Slobodan Klipa i sportski direktor Ratko Radovanović. Železnik se povukao sa terena i vratio tek na insistiranje Nebojše Čovića, koji je u razgovoru za Press najavio da će se klub boriti svim silama protiv nepravde koju sprovode čelnici NLB lige.

- To je bila oružana pljačka sudija Pehara i Muhvića, koji su pustili da igrači Heliosa biju rukama i nogama naše igrače i da Izraelca Pninija vređaju na nacionalnoj osnovi. Dobacivali su mu da je Židov. A sada će komesar za suđenje NLB lige Danko Radić da nas kazni zbog verbalnog delikta, jer kad lopova uhvatite da krade, onda vas neko udruženje kažnjava jer ste mu rekli da je lopov. A kada ga oni štite, onda to znači da su oni saučesnici i onda je to više lopova ili organizovani kriminal, što se u današnjem svetu naziva mafija. Kome idu sve te pare od kazni? Pa njima, naravno. Ne bi me iznenadilo i da Radić suspenduje Pehara i Muhvića na tri, četiri utakmice, a mi ćemo sigurno da „popijemo" kaznu i to je varijanta „pojeo vuk magarca" - istakao je Čović.

Prvi čovek „pantera" kaže da se provociranje igrača i čelnika FMP-a nastavilo i posle meča.

Šta će nama Jadranska liga?

Nebojša Čović naglašava da srpski klubovi treba da se organizuju jer regionalno takmičenje ne bi opstalo bez njih.

- Nama Jadranska nije potrebna, a bez nas oni ne mogu da postoje. Te priče da nećemo moći u Evropu ako izađemo iz NLB su smešne. Niko nama neće ništa u ULEB-u i Evroligi ako formiramo svoju ligu.

- Mnogo su se osilili. Ošišali se na kratko, namrštili, još im samo kape fale. Posle meča su prišli Raši i hteli da se obračunaju sa njim, na šta im je on poručio da idu u svlačionicu. Na to je Pehar rekao: „Ko si ti da nama kažeš da idemo u svlačionicu". Došlo mi je da jedno tri, četiri puta prođem kroz njih, ali, znao sam da bi to štetilo samo nama. Oni nas mrze, i to iskonski. Pa, čak sam se i ja uplašio jednog pogleda punog neviđene mržnje sudije Pehara kojim je posmatrao naše mlade igrače.

Čović, ipak, nije siguran da li je suđenje na štetu FMP-a posledica nečijeg naloga.

- Ne želim da budem paranoičan. To je privatna liga u kojoj korist ima nekoliko ljudi. Jedan od vlasnika je i Zmago Sagadin. Možda njemu ne odgovara Klipa, pa je na ovaj način hteo da ga smeni. Da nam dođe Zmagica i proda svoj koncept za 200, 300 hiljada nečega i da nas protežira u ligi. Ima i srpskih akcionara tu, ali ja ne mogu da prepoznam čiji je kapital. Ali, i to će se doznati jer zasad nisu evidentirani u privrednom registru Slovenije. Proverićemo novonastale medijske kuće u Sloveniji i Srbiji.

Нема коментара: